-= Меню =-

Напиши мені листа…

9 листопада відзначається День української писемності та мови. За православним календарем – це день вшанування пам’яті  Преподобного Нестора-Літописця – послідовника творців слав’янської писемності Кирила і Мефодія.

Свято встановлене 9 листопада 1997 року, коли Президент України Леонід Кучма на підтримку ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови видав Указ № 124/97 «Про День української писемності та мови».

Напередодні цього важливого свята до музею «Библіотеки Уманскаго средняго училища садоводства и земледълія 1844-1922» завітали студенти 11 групи факультету менеджменту (куратор кандидат педагогічних наук Людмила Мовчан). Провідний бібліотекар Наталія Михайлова розповіла про історію Наукової бібліотеки, традиції шанування української мови викладачами та учнями минулих років, познайомила з книжковою виставкою «Рідна мова – життя духовного основа».

Захоплюючим стало дійство написання листів, афоризмів дерев’яними ручками з залізними перами. Студенти з цікавістю робили це вперше.

Символічну роль Нестора-Літописця виконав Денис Мардар.

З розповіді Наталії Василівни студенти дізнались про особливості письмового приладдя, яким користувались учні на початку минулого століття.

У книзі гостей музейної кімнати майбутні менеджери залишили запис. Від імені групи його зробила Юлія Іщенко.

Традиційна фотографія на згадку і побажання директора Наукової бібліотеки Наталії Сомової ще не раз брати активну участь у заходах, які проводить бібліотека.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки