-= Меню =-

Сторінками історії університету

Багата історія Уманського національного університету садівництва. Головне училище садівництва після 15 років існування в м. Одесі в важких економічних і кліматичних (посушливих) умовах опинилося в чудовому  парку, який мав систему гідротехнічних споруд, де було зібрано багато представників флори майже всіх континентів, а також щедро представлена флора Лісостепові частини України. Переїзд училища до Умані здійснено у вересні 1859 року. Училище стало світочем науки, добра, житейської мудрості.

Університет на сьогодні готує кадри вищої кваліфікації, які відзначаються глибокими професійними знаннями і практичними навичками. Тут здійснюється на практиці девіз перших поколінь вихованців Головного Училища Садівництва – університет є школою де набута професія перетворюється в предмет сердечного захоплення, а праця стає насущною потребою людини.

Запрошуємо до Наукової бібліотеки ознайомитись з розгорнутою тематичною книжково-ілюстративною виставкою «Сторінками історії університету», яка відображає життя навчального закладу від створення до сьогодення.

Галина Гельдт,

бібліотекар 1 категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 06.05.2024 Реєструйтесь на вебінари від Clarivate та Elsevier: Web of Science, Scopus і ScienceDirect

  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України