-= Меню =-

Таке суцвіття літ не кожен назбирає, такий великий скарб не кожен осягне

Співробітники Наукової бібліотеки взяли участь у засіданні круглого столу «Ретроспективний аналіз ефективності викладення генетики (сучасні проблеми та тенденції)», присвяченого 80-річчю від дня народження кандидата сільськогосподарських наук, доцента та найактивнішого користувача й почесного читача Наукової бібліотеки – Юрія Миколайовича Мішкурова.

Після закінчення Уманського СГІ (1961 р.) та закінчення аспірантури (1967 р.). Юрій Миколайович розпочав трудову діяльність на посаді викладача генетики у рідній альма-матер.

Підвищення кваліфікації проходив у провідних навчальних закладах України, Росії, Польщі.

У 1976-1993 рр. завідував кафедрою генетики, селекції і насінництва, де відзначився як прекрасний лектор- викладач, науковець.

У 1986 р. Ю.М. Мішкуров був організатором проведення V З’їзду генетиків та селекціонерів України, що відбувся на базі кафедри генетики, селекції і насінництва Уманського СГІ.

Його багаторічна плідна праця відзначена нагородами: ювілейною медаллю до 100-річчя від дня народження Н.І. Вавілова, почесними грамотами Міністерства вищої та спеціальної освіти СРСР і УРСР.

У 1967-2001 рр. Ю.М. Мішкуров – організатор і Голова Черкаського відділення Українського товариства генетиків і селекціонерів, у 1986-1991 рр. – член Президії Українського товариства генетиків і селекціонерів.

Успішний науковий шлях Ю.М. Мішкурова відображено у понад 70 наукових, методичних, історико-біографічних працях.

Наш ювіляр володіє багатим професійним й життєвим досвідом.

Перебуваючи на заслуженому відпочинку, Юрій Миколайович бере активну участь у науково-дослідній роботі кафедри та життєдіяльності університету.

Круглий стіл з нагоди ювілею Ю.М. Мішкурова пройшов у цікавій і жвавій атмосфері й залишив найприємніші враження.

Людмила Брижатюк,
бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки