-= Меню =-

У бібліотеці УНУС відбулася патріотична зустріч-діалог «Україна – це я, Україна – це ти»

18 жовтня в стінах бібліотеки Уманського НУС відбулася патріотична зустріч-діалог «Україна – це я, Україна – це ти» в рамках відзначення Дня Українського козацтва, Дня захисників та захисниць України, Дня створення УПА та Покрови Божої Матері в Уманському національному університеті садівництва. Тож на Покрову українці згадають не лише козацький подвиг, а й усіх, хто покликаний захищати свою Батьківщину.

   

   

Захід проводився у співпраці та партнерстві з керівником громадської організації «Уманське козацтво» Сиваком Володимиром Миколайовичем – отаманом Уманського коша імені Івана Гонти, генеральним-хорунжим Українського козацтва та доктором географічний наук, професором УНУС Кісельовим Юрієм Олександровичем – козаком Уманського коша імені Івана Гонти.

На зустрічі були присутні студенти кафедри рослинництва імені О.І. Зінченка: 22-а групи (куратор – Віталій Кравченко), 11-а групи (куратор – Світлана Третькова), 12-а групи (куратор – Наталія Полторецька), 13-а групи (куратор – Наталія Климович), 14-а групи (куратор – В’ячеслав Яценко), науково-педагогічні працівники, бібліотекарі університету.

Ведуча заходу – Оксана Борейчук – познайомила присутніх з історією свят, які відзначаються 14 жовтня, які пов’язані між собою, мають важливе значення для українців, носять сакральний зміст, ознаменовують спадковість поколінь. Сучасні воїни продовжують і примножують давні військові традиції, шанують військове побратимство і взаємовиручку, схиляють голови перед полеглими та віншують героїзм живих.

Змістовними були розповіді гостей про історію козацтва і сьогодення наших козаків, про сучасні традиції українського козацтва і роботу, яка ведеться у нашому місті організацією «Уманське козацтво».

Розповіді доповнилися запитаннями студентів.

Сподіваємось, що патріотична зустріч-діалог «Україна – це я, Україна – це ти» та виставка друкованих видань розширить роботу із патріотичного виховання молоді, поглибить знання з історії України та гідного вшанування подій і героїв вільнокозацького руху, збільшить інтерес здобувачів освіти до отримання корисних знань через читання.

І на завершення хочеться додати, що 14 жовтня – це свято мужності і відданості, свято лицарства і благородства, свято кожного, хто в той чи інший час віддав свої знання, силу, мужність і професіоналізм справі захисту держави.

Слава Україні! Слава Захисникам!

Оксана Борейчук, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»