-= Меню =-

В бібліотеці відзначали День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та м. Севастополя

26 лютого в Україні відзначають День спротиву окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя. Пам’ятна дата була встановлена в 2020 році Указом Президента України Володимира Зеленського. З цієї нагоди в читальній залі бібліотеки Уманського національного університету садівництва відбувся бібліотечний вікенд «Крим. Реалії», присвячений 10-й річниці опору російській окупації півострова. У заході взяли участь здобувачі освіти факультету агрономії, а саме: 22-а групи (куратор Наталія Полторецька), 21-а групи (куратор Світлана Третьякова), 24-а групи (куратор В’ячеслав Яценко), 25-а групи (куратор Ігор Садовський), та 21-зр групи факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин (куратор Ігор Крикунов).

Провідний бібліотекар Марія Фіткаленко зробила історичний екскурс подіями 10-літньої давнини, розповівши студентам про мужність тисяч кримців, які 26 лютого 2014 року вийшли у Сімферополі на мітинг для підтримки територіальної цілісності України. На заклик Меджлісу кримськотатарського народу тисячі кримських татар, українців та представників інших національностей вийшли на мирний протест, щоб чинити спротив російській окупації та підтримати незалежність України. Мітинг зібрав від 5 до 10 тисяч учасників. Завдяки зібранню того дня вдалося не допустити позачергового засідання парламенту та перегляду статусу Автономної Республіки у складі України.

Також в рамках проведення бібліотечного вікенду «Крим. Реалії» відбувся кінопоказ художнього фільму «Черкаси» про легендарний однойменний тральщик «Черкаси», який називають символом спротиву російській окупації Криму. Режисер-постановник фільму – Тимур Ященко. Фільм знятий на основі реальних подій кримської весни 2014 року.

Повернення Криму до України – це не тільки наша спільна мрія, це запорука безпеки на планеті і відновлення віри у міжнародне право і справедливість. Крим – це Україна! А Україна, вільна і незалежна – це наше майбутнє і майбутнє наших дітей!

Марія Фіткаленко, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»