-= Меню =-

В Україні наша доля й воля: до 30-річчя Незалежності

Шматок землі, ти звешся Україною.
Ти був до нас. Ти будеш після нас.
Ліна Костенко

День Незалежності – одне з найважливіших свят для українців, дата, яка укріплює націю, виражає дух народу, символізує його славне минуле, сьогодення й майбутнє.

На багатовіковому шляху було чимало злетів і падінь, перемог і поразок, досягнень і прикрих помилок, але українці вистояли. Їх прагнення до національної державності стало містком, що пов’язав минуле і сьогодення.

Український народ, який століттями виборював право на свою державність, здобув це право 24 серпня 1991 року з прийняттям Акту проголошення незалежності України.

Із самого початку проголошення своєї незалежності Україна розпочала творення основних атрибутів національної державності. Відбулося усвідомлення того, що зайняти гідне місце у світовому співтоваристві можна лише за умов якісного реформування економіки, забезпеченням своїм громадянам незалежних соціальних стандартів, реальної демократизації суспільства, його політичної стабільності, дотримання прав людини, відкритості та послідовності зовнішньої політики.

Перебуваючи в Європі географічно й історично, Україна зобов’язана стати європейською країною фактично. За 30 років незалежності вона утвердилась як повноправний cуб’єкт світового співтовариства держав, який підтримує дипломатичні стосунки з багатьма країнами світу.

Зберегти незалежність, збудувати міцну державу – наш святий обов’язок перед попередниками, які були корінням, які залишили нам у спадок любов до Батьківщини, вивірені часом і випробуваннями кращі риси народної душі, національного характеру. Ми маємо обов’язок перед усіма Героями продовжувати боротьбу за незалежну і вільну Україну, за яку вони загинули і яку хотіли бачити. Ми всі маємо пам’ятати, що загиблі Герої віддали своє життя за те, щоб кожен наш новий день був сповнений свободи, надії та світла.

З нагоди 30-річчя Незалежності України на галузевому абонементі №2 обслуговування студентів факультету економіки і підприємництва та факультету менеджменту підготовлена тематична книжкова виставка «ВЕЛИЧАВА УКРАЇНА. ЗЕМЛЯ ЗАЧАРОВАНА МОЯ». Видання, представлені на ній, запрошують читачів до подорожі шляхами нашої історії з її таємницями, загадками, цікавими фактами та подіями.

Виставка буде експонуватися впродовж двох тижнів, а поки що пропонуємо нашим читачам ознайомитись із її інформаційним колажем.

Нагадуємо, що Ви можете самостійно здійснити пошук необхідних джерел інформації, використовуючи ЕЛЕКТРОННИЙ КАТАЛОГ БІБЛІОТЕКИ.

Працівники бібліотеки вітають всю спільноту Уманського національного університету садівництва з головним державним святом – з Днем незалежності України! Нехай кожен з нас, прагнучи жити у вільній і демократичній державі, втілює свої мрії в конкретних справах. Бажаємо Вам міцного здоров’я, особистого щастя, віри, надії, любові, здійснення найзаповітніших бажань!

Миру тобі, Україно!
Ти в серці кожного з нас!

 Наталя Олейніченко, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»