-= Меню =-

Відкриваємо світ фермерства та сільськогосподарських досягнень разом з бібліотекою

19 червня в Україні відзначається День фермера. Свято було встановлено указом президента Володимира Зеленського № 234/2020 від 18 червня 2020 року, у якому було відзначено внесок фермерських господарств у розвиток сільського господарства та сферу продовольчої безпеки України.

Фермер – це стан душі і світогляд, в першу чергу! Щоб фермерство було вигідною справою, доводиться працювати 24 години на добу і 365 днів протягом року без відпусток, відгулів, прогулів, не дивлячись на хворобу та інші складнощі. Можна сказати з упевненістю – фермерство далеко не найприбутковіший бізнес і окупність цього бізнесу може бути довготривалим. Все залежить від обраного напряму фермерського бізнесу, будь-то вирощування грибів, розсади, птиці, зернових або овочів – це все потребує різних витрат.

В умовах сьогодення, фермери працюють на два фронти. Без перебільшення вони героїчно провели посівну кампанію–2023. Виходили в поля і вдень, і вночі, ризикуючи власним життям. Всупереч обстрілам і бомбардуванням, мінуванню полів і техніки сусідом-ворогом. Цієї весни вони засіяли понад 13 млн. га сільськогосподарських земель по всій Україні. І завдяки їм Україна готується зібрати урожай у 65 млн. тонн зернових, зернобобових та олійних. Паралельно аграрії та фермери усю війну допомагають армії, переселенцям і мешканцям територій, де тривають активні бойові дії, підтримуючи їх продовольством та забезпечуючи іншими гуманітарними потребами. Сьогодні, у День фермера, Україна дякує фермерам за громадянську позицію, професіоналізм та істинну відданість справі. Всі розуміють роль фермерства у продовольчій та економічній стабільністі країни та кожної української сім’ї.

З нагоди Дня фермера на абонементі №1 бібліотеки УНУС розгорнута книжкова виставка «Фермерство як вид підприємницької діяльності», на якій представлені різноманітні матеріали, що відображають різні аспекти фермерської діяльності, включаючи сучасні технології, інноваційні підходи, агробізнес-практики та успішні кейси.

Під час її перегляду ви зможете:

Не пропустіть цю чудову можливість збагатити свої знання та надихнутися на нові досягнення у фермерському секторі.

Оксана Борейчук, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»