-= Меню =-

«Життя в скляному будинку»: УНУС – партнер виставкового проєкту

Поспішаємо повідомити! 12 березня о 17:00 годині в Національному заповіднику «Софія Київська», у виставковій залі «Хлібні», відкриється виставка «Життя в скляному будинку» художниці Оксани Свіжак. Тема виставки – оранжереї України.

Окрім талановитих полотен мисткині, у виставкових приміщеннях заповідника відвідувачі зможуть переглянути експонати, присвячені історії розвитку оранжерейної справи в нашій державі. Уманському національному університету садівництва випала честь стати її партнером поряд з Ботанічним садом ім. акад. О.В. Фоміна. На виставці будуть представлені й матеріали про теплично-оранжерейний комплекс університету із фонду музейної кімнати історії та бібліотеки: історію започаткування, функціонування та сьогодення.

Виставка «Життя в скляному будинку» триватиме упродовж трьох місяців до 26 травня, тому всі охочі зможуть насолодитися живописом та ознайомитись із теплично-оранжерейними комплексами, розташованими в різних куточках України. Уманський національний університет садівництва запрошує спільноту навчального закладу та уманців завітати до «Софії Київської».

Довідково за матеріалами Національного заповідника «Софія Київська». Мистецька концепція виставки заснована на ідеї аналізу ілюзорності та крихкості нашого життя, ураженого трагедією війни. Завдяки поєднанню живопису та вітражу, виставка створює атмосферу суперечливих емоцій: від відчуття захищеності та комфорту в «скляному будинку» до усвідомлення його крихкості в часи війни. Кожен елемент творчого процесу – від написання картин до створення вітражу – пронизаний символізмом і філософією, яка закликає глядачів переосмислити своє сприйняття безпеки, жертовності та надії.

Виставка «Життя в скляному будинку» подібна до великого саду, де кожен кущ, кожна квітка й кожна стеблина є метафорою життя в умовах війни. Живописні полотна – вікна у цей сад, де кожен малюнок є порталом у світ емоцій та думок художника. Вітраж відображає крихкість і непередбачуваність життя, але водночас символізує нашу здатність знаходити надію та зростати навіть у найскладніших обставинах. Кожен елемент виставки запрошує глядача поринути у подорож світом внутрішніх пошуків та філософських роздумів про природу людської долі та її залежності від зовнішніх обставин.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України