-= Меню =-

Знайомство першокурсників із бібліотекою

Основою якісної фахової підготовки є вміння здобувати нові знання та інформацію, підбирати та аналізувати її, відсіювати псевдо інформацію та ефективно засвоювати. Одним із інструментів набуття таких навичок є бібліотека, яка в той же час виконує роль накопичувача та зберігача навчальної, наукової та іншої інформації. Тому працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва неухильно продовжують пропагувати та формувати інформаційну культуру здобувачів освіти через співпрацю з викладачами університету і з радістю долучаються до навчального процесу в своїх стінах.

8 вересня першокурсники, що навчаються за освітньою програмою «Лісове господарство», завітали зі своїм викладачем – кандидатом сільськогосподарських наук, старшим викладачем Валентиною Мамчур до бібліотеки для знайомства з нею та відвідали інформаційно-бібліографічний відділ. Зустріч відбулася в рамках заняття «Основи фахової підготовки».

Бібліотекар Тетяна Маєвська ознайомила першокурсників з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки та методами пошуку необхідної інформації. Тетяна Антонівна зосередила увагу першокурсників на системі каталогів і картотек. В доступній формі пояснила їм, як працювати з алфавітним та системним каталогами, систематичним каталогом та систематичною картотекою журнальних та газетних статей. Здобувачам освіти була надана детальна інформація про електронний каталог бібліотеки, який охоплює весь наявний фонд університету. Тетяна Антонівна надала можливість кожному власноруч попрацювати з системами каталогів і знайти необхідну інформацію, навчила коректно робити замовлення. А студенти успішно впоралися з поставленим завданням.

      

Олена Рудковська, бібліотекар ІІ категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»