-= Меню =-

Березень-травень, 2016

 

 

Пітель Н.Я. Менеджмент зовнішньоекономічної діяльності [Текст] : навч. посібник / Н.Я. Пітель, Ю.Л. Зборовська, О.О. Школьний.– Умань : Вид. Сочінський М.М., 2016.–228 с.

           У навчальному посібнику розкрито суть менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, його принципи і значення в системі управління підприємством. Значну увагу приділено питанням планування, організації, контролювання, діагностування та регулювання ЗЕД, антикризовому управлінню, методам менеджменту, а також підбору кадрів, мотивуванню працівників підприємств, задіяних у зовнішньоекономічній сфері. Навчальний посібник добре структурований та містить необхідний ілюстративний матеріал. Призначений для студентів ВНЗ, аспірантів, викладачів.

 

 

 

Аграрна освіта України на перетині століть [Текст] / за заг. ред. М.Ф. Бойка.– Київ : Аграрна освіта, 2015.– 277 с. : іл.

           Книга є часописом,  в якому висвітлено історію створення переважної більшості аграрних ВНЗ, етапи їх розвитку, формування правової бази діяльності і наповнення новим змістом навчання залежно від вимог часу, показані організаційні засади, форми та методи управління аграрною освітою на різних рівнях влади, узагальнені проблеми і шляхи їх усунення, основні напрями подальшого функціонування аграрних навчальних закладів за сучасних умов, подано коротку характеристику кожного діючого на сьогодні аграрного ВНЗ.

 

 

Науково – методологічні засади соціально – економічного розвитку аграрної сфери економіки України в умовах євроінтеграційних процесів [Текст] : кол. монографія / під ред. Ю.О. Нестерчук ; УНУС.– Умань : Вид. Сочінський М.М., 2016.–290с.

           У монографії викладені результати дослідження проблем розвитку аграрної  сфери економіки України в умовах євроінтеграційних процесів. Значну увагу приділено організаційно – економічним та фінансовим проблемам діяльності сільськогосподарських товаровиробників. В монографії висвітлено питання інноваційної та технологічної політики забезпечення поступального розвитку АПК України. Зосереджено увагу на основних напрямках розвитку харчової промисловості у контексті євроінтеграції України. Розроблено пропозиції щодо організації сільського малого підприємництва. Враховано вплив соціально – економічних чинників на подальше функціонування аграрної сфери. Розраховано на студентів, аспірантів, викладачів, наукових співробітників та фахівців, які займаються питаннями розвитку аграрної економіки.

 

 

 

 

Томенко М.В. Україна : історія Конституції [Текст] : навч. посібник.– Київ : Генеза, 2015.–143с.: іл.

           Навчальний посібник, написаний відомим політиком і громадським діячем, присвячений висвітленню питань історії розвитку українського конституціоналізму від найдавніших часів до сьогодення. Вміщено аналіз конституційних документів, що характеризували суспільно-політичне життя на українських теренах, а також повні тексти «Пактів і конституцій..»           П. Орлика та Конституції незалежної України. Посібник може бути використаний для поглибленого засвоєння курсів правознавства, політології, філософії у ВНЗ. Стане у пригоді науковцям, викладачам, політикам та широкому загалу читачів.

 

 

 

Сільськогосподарські машини [Текст ] : підручник/ за ред. Д.Г. Войтюка.– Київ : Агроосвіта, 2015.– 678,[1] с.: іл.

           Підручник для підготовки фахівців ОКР «Бакалавр» напряму 6.100102 «Процеси, машини та обладнання агропромислового виробництва» у ВНЗ. У підручнику розглянуто класифікацію, будову, робочий процес, регулювання та основні техніко – експлуатаційні показники базових моделей сільськогосподарських і меліоративних машин, описано робочі органи, та взаємодію з матеріалом, що обробляється.

 

 

Соціально – економічні засади розвитку економіки України [Текст] : кол. монографія : в 2 ч. Ч. 1 та Ч. 2 / за ред. О.О. Непочатенко; УНУС.– Умань: Сочінський, 2016.– 255,[1] с.

           У монографії викладені результати досліджень сучасних проблем розвитку економіки України. Висвітлено соціально – економічні аспекти функціонування економіки. Розглянуто роль та місце фінансової та податкової політики у забезпеченні поступального розвитку економічної системи. Досліджено вплив інноваційної та інвестиційної політики на формування конкурентоспроможного виробництва продукції. Значну увагу приділено теоретичним та практичним аспектам розвитку підприємницької діяльності як основи успішного функціонування економіки країни. Розраховано на студентів, аспірантів, викладачів, наукових співробітників та фахівців, які займаються питаннями розвитку економіки.

 

 

 

Худолій Л.М.  Механізм оподаткування доходів фізичних осіб [Текст] : монографія / Л.М. Худолій, Л.В. Барабаш.– Умань : УНУС, 2015.– 227,[1] с.

           У монографії розглянуто теоретичні та методичні основи механізму оподаткування доходів фізичних осіб. Проаналізовано тенденції у динаміці та структурі надходжень податку на доходи фізичних осіб, вплив факторів на рівень його сплати та роль зазначеного податку у доходах бюджетів різних рівнів. Оцінено ефективність функціонування діючого механізму оподаткування доходів фізичних осіб. Виокремлено пріоритетні напрями підвищення ефективності функціонування механізму оподаткування доходів фізичних осіб, запропоновано перспективну модель такого механізму для України. Монографія розрахована на наукових співробітників, викладачів, аспірантів, студентів ВНЗ, фахівців державної фіскальної служби, працівників органів державної влади та усіх, хто цікавиться проблемами оподаткування доходів фізичних осіб в Україні.

 

 

 

Родентологія [Текст] : навч. посібник / Л.М. Бондарева, І.П. Леженіна, С.В. Лапа, Ю.В. Васильєва.– Київ: Агроосвіта, 2015.– 292 с.

           У навчальному посібнику узагальнено новітні дані з біології, екології, поширення і шкідливості головних видів гризунів і зайцеподібних України. Описана систематика, розробка сучасних методів обліку і прогнозування динаміки чисельності гризунів. Висвітлено заходи, спрямовані на регулювання чисельності шкідливих видів цих груп. Розглянуто особливості морфології та анатомії гризунів, головні методи їх обліку. В окремому розділі вміщено лабораторно – практичні заняття. Наведено стислий визначник гризунів України та характеристику основних видів. Призначено для студентів, викладачів аграрних ВНЗ, фахівців сільськогосподарського виробництва, фермерів і власників присадибних та садово – дачних ділянок.

 

 

 

Мороз М.С.  Технічна ентомологія [Текст]: українсько – англійський тлумачний словник – довідник : навч. посіб.– Київ : Агроосвіта, 2015.– 105 с.

           Українсько – англійський тлумачний словник – довідник містить близько 500 термінів, що використовуються в технічній ентомології – новій галузі прикладної ентомології, предметом якої є створення й відтворення культур корисних комах як штучних популяцій із заданими властивостями. Для студентів, фахівців науки і практики із захисту рослин, агробіологічного й екологічного профілю.

 

 

 

Довідникова книга з електроенергетики [Текст] : навч. посібник / П.В. Волох, М.П. Цоколенко, Л.В. Ревенко, В.А. Грічаненко.– Київ : Аграрна освіта, 2014.– 506 с.

           В довіднику наведено матеріал про споживчі трансформаторні підстанції, конструктивні параметри самонесучих ізольованих проводів, електричні мережі низької напруги, внутрішні електропроводки, технічні характеристики електродвигунів змінної напруги, апаратури захисту і керування, датчиків; технічні дані освітлювальних та опромінювальних установок. Довідник розрахований на студентів ВНЗ, та для інженерно – технічного та електротехнічного персоналу.

 

 

 

Жаворонкова Г.В.  Стратегічне управління економічною безпекою : держава, регіон, аграрна сфера [Текст] : монографія / Г.В. Жаворонкова, В.О. Жмуденко, В.О. Жаворонков.– Умань : Візаві, 2015.– 355,[1] с.

           У монографії висвітлено теоретико – методологічні та прикладні аспекти стратегічного управління економічною безпекою на різних рівнях : держава, регіон, аграрна сфера. Вдосконалено інструментарій оцінки та моніторингу стану економічної безпеки, визначено стратегічні напрями її забезпечення. Висвітлено авторський підхід до визначення концепції економічної безпеки аграрної сфери та запропоновано механізм її реалізації в діяльності аграрних підприємств. Книга призначена для науковців, державних службовців, студентів, аспірантів та викладачів економічних спеціальностей ВНЗ  

 

 

 

Дослідження якості конкурсного відбору студентів вищих навчальних закладів за результатами зовнішнього незалежного оцінювання : аналітичні матеріали [Текст] / за ред. В.В. Ковтунця, С.А. Ракова.– Київ : Нора – Друк, 2015.– 157,[1] с.

           В роботі подано результати досліджень якості прийому до ВНЗ України за результатами ЗНО упродовж 2008–2015 років. Основу роботи складають дослідження трьох вимірів якості системи прийому : прогностичної валідності конкурсного бала і його складових, справедливості, громадського сприйняття. Обґрунтовано високу прогностичну валідність ЗНО, та високий ступінь справедливості й довіри суспільства до системи прийому до ВНЗ за результатами ЗНО. Досліджується вплив середнього бала документа про середню освіту (атестата) на прогностичну валідність конкурсного бала починаючи з моменту його впровадження як критерію при прийомі до ВНЗ. Обговорюються напрями й проблеми подальших досліджень якості системи вступу до ВНЗ, а також шляхи розвитку системи ЗНО як інструменту забезпечення якості системи освіти в умовах автономії навчальних закладів і становлення громадсько – державної моделі управління системою освіти.

 

 

 

Історія Української культури [Текст] : курс лекцій : навчальний посібник / уклад. В.І. Доморослий. – Умань : Візаві, 2015.– 218с.

           Висвітлено основні етапи, процеси та події історії української культури з давніх часів і до сьогодення, зокрема, подано відомості з історії писемності, літератури, науки і техніки, образотворчого мистецтва, музики, театру й кіно. Українська культура розглядається, як цілісний феномен і складова культурного розвитку світу. Для викладачів, студентів вищих технічних навчальних закладів, усіх, хто цікавиться історико – культурною минувшиною українського народу.

 

 

 

Семенда Д.К.  Удосконалення організаційно – економічного механізму ефективного використання земельних ресурсів у сільськогосподарських підприємствах [Текст]: монографія / Д.К. Семенда, М.А. Коротєєв, О.В. Семенда.– Умань : Вид. Сочінський М.М., 2016.– 242с.

 У монографії проведено комплексне дослідження теоретичних, методичних і практичних аспектів формування нових організаційно – правових підходів щодо регулювання землекористування і створення економічних стимулів раціонального використання. Визначено передумови, принципи та фактори формування, функціонування та розвитку економічних механізмів ефективного використання землі у с–г підприємствах. Узагальнено теоретичні підходи щодо визначення понять «організаційного» та «економічного» механізму. Розкрито причини трансформації земельних відносин в Україні. Обґрунтовано концептуальні засади формування та функціонування організаційно – економічного механізму ефективного використання земельних ресурсів в с–г підприємствах. Запропоновано удосконалення економічного регулювання земельних відносин через ставки земельного податку й орендної плати.

 

 

Обґрунтування параметрів робочих органів очистки сошника для прямої сівби [Текст] : монографія/ І.О. Лісовий, А.І. Бойко, О.О. Банний, О.С. Пушка.­ Кіровоград : ФОП Александрова М.В., 2016.–160с.

           У монографії проаналізована можливість розширення застосування технології прямої сівби в умовах України. Для її ефективної реалізації запропоновано використання зубчатого диска – очисника, що попередньо на полі прокладає розрихлену очищену смугу для подальшого використання процесу сівби. Дослідженнями встановлені основні кінематичні параметри ефективної роботи диска – очисника, розроблена його математична модель, виявлені енергетичні показники та показники якості виконання технологічного процесу прямої сівби. Обґрунтована раціональна форма ріжучого елементу, що в експериментальний перевірці підтвердила доцільність використання ковзаючого різання рослинних решток. Запропонована конструкція сошника із зубчастим диском – очисником. Рекомендується науковцям, аспірантам, студентам та інженерним працівникам.   

 

 

 

Господаренко Г.М. Удобрення сільськогосподарських культур [Текст].– Київ: Сік Груп Україна, 2016.– 259,[8] с.

           Висвітлено теоретичні основи живлення рослин, наведено умови ефективного застосування органічних і мінеральних добрив, хімічних меліорантів і бактеріальних препаратів, досягнення агрохімії з оптимізації удобрення польових, овочевих, плодових та інших сільськогосподарських культур. Книга розрахована на наукових і науково – педагогічних працівників, аспірантів і студентів сільськогосподарських спеціальностей, фахівців сільськогосподарського виробництва.

 

    

 

Агробіологічні та екологічні основи насіннєзнавства проса [Текст] : кол. монографія /С.П. Полторецький, В.Я. Білоножко, Н.М. Полторецька, А.П. Березовський./ за ред. С.П. Полторецького : в 2 ч. Ч. 1 : Добір попередників і оптимізація системи удобрення. – Умань : Візаві, 2016.–254с.

 

Агробіологічні та екологічні основи насіннєзнавства проса [Текст] : кол. монографія /С.П. Полторецький, В.Я. Білоножко, Н.М. Полторецька, А.П. Березовський./ за ред. С.П. Полторецького : в 2 ч. Ч. 2 : Оптимізація параметрів сівби та умов збору врожаю.– Умань : Візаві, 2016.–223с.

 

           У монографії наведено теоретичне узагальнення та нове вирішення наукової проблеми формування високоякісного насіння проса в умовах Правобережного Лісостепу України шляхом добору кращих попередників, оптимізації умов мінерального живлення, строків, способів сівби і норм висіву, строків та способів скошування й обмолоту з урахуванням сортових відмінностей і екологічних умов. Визначено, що насіннєва продуктивність проса є функцією взаємодії природних, сортових, технологічних і екологічних чинників. Створено моделі управління посівними властивостями насіння та прогнозування їхніх змін у поколіннях. Удосконалено основні елементи агротехнології проса на насінницькі цілі, методичні принципи та методологічні основи комплексної оцінки посівних кондицій насіння проса на основі інтегрованого показника якості. Для наукових працівників, викладачів, студентів, спеціалістів сільського господарства.

 

Інформація надана відділом комплектування фонду,

 наукової обробки документів та організації каталогів

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки