-= Меню =-

Січень-лютий, 2016

Непочатенко О.О.  Фінанси підприємств у схемах і таблицях [Текст]: навч. посібник/ О.О. Непочатенко, Н.В. Бондаренко, О.А. Непочатенко.- Умань: Вид. Сочінський, 2015.-384с.

Видання містить наочний ілюстративний матеріал у розрізі тем навчальної дисципліни «Фінанси підприємств», що призначені для самостійного вивчення та проведення практичних занять. Навчальний посібник спрямований на підвищення рівня засвоєння теоретичного матеріалу та формування і закріплення навичок із методології та практики організації фінансів суб’єктів господарювання різних організаційно-правових форм. Призначений для підготовки фахівців ОКР «бакалавр» економічних спеціальностей у ВНЗ II-IV рівнів акредитації. Представлений матеріал буде корисний працівникам фінансових служб, організацій і підприємств, а також широкому загалу працівників підприємств, що цікавляться проблемами управління фінансами.

Біологія [Текст]: підручник/ З.М. Шелест, В.М. Войціцький, В.А. Гайченко, О.М. Байрак.- 2-ге вид., доп. і перероб.- Київ: Кондор, 2014.- 759,[1] с.

У підручнику викладено основні розділи сучасної біології, розкриті молекулярні, клітинні, організменні та популярні аспекти функціонування живих систем, подано короткий огляд основних груп живих організмів. Підручник складається з трьох частин, містить таблиці і рисунки, словник основних термінів та довідник. Підручник розрахований для студентів і магістрів ВНЗ спеціальності «Екологія та охорона навколишнього середовища».

Екологічні основи збалансованого природокористування у агросфері [Текст]: навч. посібник/за ред. С.П. Сонька.-Харків: ХНУ ім. В.Н. Каразіна, 2015.-568с.

Навчальний посібник призначений для використання при вивченні таких дисциплін, як «Збалансоване природокористування», «Стратегія сталого розвитку», «Збалансоване природокористування в галузі сільського господарства», «Сучасні концепції природокористування», «Методологія і організація наукових досліджень», «Біоорганічне виробництво», «Агроекологія», «Екологічні проблеми землеробства», «Сучасні проблеми в агроекології», «Оцінка впливу на навколишнє середовище», «Збереження біорізноманіття». Зберігаючи орієнтацію посібника на вимоги Болонського процесу, особливу увагу приділено самостійній роботі студентів шляхом запрошення до роздумів за заданою темою. Буде корисним широкому колу читачів – викладачам, студентам, учням шкіл.

Кононенко О.Є.  Атестація педагогічних працівників [Текст]: Харків: Основа, 2014.- 224 с.-: іл.- (Адміністратору школи)

Книга містить нормативні документи щодо підготовки, організації та проведення атестації. Наведені алгоритми допоможуть вивчити та оцінити досвід роботи педагогічних працівників, а також організувати та провести атестацію відповідно до чинного законодавства. Окремий розділ присвячено атестації непедагогічних працівників. Для керівників, їх заступників, методистів та спеціалістів органів управління освітою, які опікуються питаннями атестації.

Шабала Я.М. Історія України [Текст]: навч. посібник. - Київ: Кондор, 2014.- 265,[3] с.

Пропонований посібник - короткий виклад історії України від найдавніших часів до початку ХХІ ст. Його структура і зміст орієнтовані на програму загальноосвітньої школи з історії України і на програми вступних іспитів із цього предмета до ВНЗ України. Акцентовано увагу на основних ключових моментах, які розкривають зміст кожної теми, допомагають визначити суть основних подій, процесів, явищ, що були характерними для того чи іншого періоду історії України. Це сприятиме оновленню, систематизації та поповненню набутих знань і полегшить самостійну підготовку студентам.

Особливості ресторанного сервісу. Обслуговування іноземних туристів [Текст]: навч. посібник/ Л.О. Радченко, П.П. Пивоваров, О.В. Новікова, Л.Д. Льовшина.- Харків: Світ книг, 2012.- 288 с.

В навчальному посібнику викладена характеристика організації обслуговування іноземних туристів в закладах ресторанного господарства. Наведений детальний опис процесів обслуговування, які використовуються в закладах ресторанного господарства при здійсненні обслуговування іноземних туристів. Приділена увага особливостям обслуговування в готельно-туристичних комплексах. Визначено основні правила та вимоги при обслуговуванні туристів на транспорті, учасників симпозіумів, конференцій, виставок та ярмарок, особливості обслуговування туристів – інвалідів і спортивних заходів. Дана характеристика організації обслуговування на VIP – рівні. Посібник призначений для студентів ВНЗ.

Шандрівська В.В.  Логістичний менеджмент [Текст]: практикум/ В.В. Шандрівська, В.В. Кузяк, Н.І. Хтей; за наук. ред. Є.В. Крикавського.- Львів: Вид. Львівської політехніки, 2014.- 192 с.

Практикум містить різноманітні за формою вправи –тексти, ситуаційні завдання, задачі, розрахункові роботи тощо. Для студентів ВНЗ спеціальності «Логістика», слухачів системи перекваліфікації та перепідготовки кадрів, працівників служб логістики, усім, хто цікавиться логістикою.

Сучасний орфографічний словник української мови [Текст]: 140 000 слів: оптимальна добірка слів з усіх галузей знань. - Х.: Школа, 2014.- 708,[1] с.

Пропонований «Сучасний орфографічний словник української мови» містить понад 140 000 слів і словосполук та орієнтований на актуальну лексику ХХІ століття. Також до словника включено сучасні слова, що порівняно недавно увійшли в ужиток, застарілі, діалектні, розмовні та жаргонні слова в тому обсязі, як вони вживаються в художній літературі. Для широкого кола користувачів.

Димань Т.М.  Безпека продовольчої сировини і харчових продуктів [Текст]: підручник/ Т.М. Димань, Т.Г. Мазур.- Київ: Академія, 2011.- 517,[2] с.- (Альма-матер).

Підручник містить відомості про джерела потрапляння в організм шкідливих речовин, механізм їх руйнівної сили і способи протидії їм. Використання цих відомостей за відповідної самоорганізації сприятиме підвищенню рівня індивідуальної, колективної та суспільної екологічної безпеки. Підручник адресований студентам ВНЗ, працівникам харчової промисловості, органів екологічної безпеки, стандартизації. Багато цінного знайде кожен, хто дбає про своє здоров’я, намагається грамотно організувати свій життевий простір.

Гідравліка [Текст]: підручник/ В.А. Дідур, Д.П. Журавель, М.А. Палішкін, А.В. Міщенко; за ред. В.А. Дідура.- Херсон: ОЛДІ - ПЛЮС, 2015.- 622с.

На підставі багаторічного досвіду педагогічної та наукової роботи у сфері механіки рідини авторами підручника викладені основи загальної гідравліки та її інженерні додатки, призначені для студентів інженерних спеціальностей агротехнічних вузів. Викладені загальні питання теорії рівноваги і руху рідини, а також методи гідравлічного розрахунку напірних і безнапірних трубопроводів. Розглянуто конструкцію та принцип дії лопатевих насосів, об’ємних гідромашин. Подані методи розрахунку і способи вибору елементів гідравлічних приводів, що входять до них. Підручник може бути використаний фахівцями проектних організацій при розробці проектів гідротехнічних споруд, систем сільськогосподарського водопостачання та меліорації, а також при проектуванні та використанні гідропневмоприводів.

Мунін Г.Б.  Малі готелі : організація роботи та обслуговування [Текст]: навч. пос./ Г.Б. Мунін, О.С. Кривоносов, З.В. Марциновська; за заг. ред. Н.В. Барна.- 2-ге. вид., перероб. і доп.- Київ: Університет "Україна", 2012.- 336 с.

У навчальному посібнику розглядаються сучасні концепції організації обслуговування у малих готелях, які базуються на теоретичних і практичних засадах організації обслуговування гостей у малих готелях, міні-готелях, малих мотелях, малих пансіонатах та будинках готельного типу, які містяться в селах, селищах або містах, в умовах сучасного розвитку туризму в Україні. Практичне значення посібника полягає в тому, що він дозволяє фахівцям одержати певні знання з управління малими готелями, вміло будувати їх підструктури і підбирати трудовий колектив, планувати свою діяльність відповідно до нових технологій та стандартів обслуговування, а також приймати найбільш оптимальні управлінські рішення.

Бухгалтерський облік в торгівлі та ресторанному господарстві [Текст]: навч. посібник/ Г.В. Блакита, І.О. Гладій, О.М. Дзюба, О.Т. Бровко.- Київ: Центр учбової літератури, 2014.- 288 с.

Видання надає змогу засвоїти теоретичні основи з обліку господарських операцій на підприємствах торгівлі та ресторанного господарства, набути практичних навичок відображення в обліку товарних операцій та результатів діяльності підприємств торгівлі та ресторанного господарства. У посібнику наводяться основні питання, що розкривають зміст теми, теоретичні основи, практичні завдання для аудиторної та самостійної підготовки, тести для контролю рівня засвоєння матеріалу, а також контрольні питання для проміжного та підсумкового контролю знань. Посібник розраховано для студентів, аспірантів, викладачів.

Сучасний тлумачний словник української мови [Текст]: 60 000 слів: оптимальна добірка слів з усіх галузей знань. - Х.: Школа, 2014.- 1550,[1] с.

«Сучасний тлумачний словник української мови» містить близько 60 000 слів і понять. У ньому вдало поєднано компактну гніздову структуру і доволі повне тлумачення майже всіх загальновживаних слів української мови. Новим для словника є введення сучасної лексики і сленгових фразеологізмів, подання походження іншомовних слів, наведення закінчень кличного відмінка у назвах осіб та окремих іменників-неістот. Із застарілих слів та діалектизмів до словника включено здебільшого ті, які широко вживаються в художній літературі. У книзі також уміщено наукові терміни і сталі вирази. Видання розраховане на широку читацьку аудиторію.

Методичні положення та норми продуктивності у свинарстві [Текст].- Київ: Украгропромпродуктивність, 2014.- 310[2] с.

Викладено результати досліджень впливу нормо утворюючих чинників на продуктивність праці, методичні положення з розробки нормативів часу та норм обслуговування, подано нормативи часу та норми продуктивності у свинарстві. Для керівників і фахівців підприємств галузі свинарства, органів управління агропромисловим виробництвом, керівників місцевих органів влади, наукових працівників, викладачів, аспірантів та студентів ВНЗ.

Сарана В.В. Машини для утилізації плодової деревини в інтенсивних садах та кущових ягідниках [Текст]: монографія/  В.В. Сарана, В.В. Кравченко, А.В. Войтік.- Київ: ЦП Компринт, 2015.-203с.

В книзі зроблено огляд відомих технологій та існуючих засобів механізації для утилізації зрізаних гілок плодових дерев та кущових ягідників. Теоретичними і експериментальними дослідженнями обґрунтовано параметри робочих органів подрібнювачів і ґрунтової фрези та визначені раціональні режими їх роботи. Отримано рівняння енергоємності процесу утилізації плодової деревини в інтенсивних садах та кущових ягідниках. Монографія буде корисною широкому загалу науковців, конструкторів, аспірантів і студентів ­ всім, хто досліджує, експлуатує, конструює чи вивчає обладнання для утилізації плодової деревини.

Методичні положення та норми продуктивності у звірівництві та кролівництві [Текст].- Київ: Украгропромпродуктивність, 2014.- 176 с.

Викладено технологічні особливості утримання звірів та кролів, висвітлені методичні підходи до розробки типових нормативів часу і норм обслуговування звірів та кролів. Розроблені норми продуктивності у звірівництві та кролівництві. Розраховано на спеціалістів галузі звірівництва та кролівництва, фахівців з нормування праці, наукових працівників, викладачів та студентів ВНЗ.

Менеджмент готелю: економіко - організаційні аспекти [Текст]: навч. посібник/ Х.Й. Роглєв, Г.Г. Левітас, Р.Г. Драпушко, В.В. Гарагонич; під заг. ред. Г.Б. Муніна.- Київ: Кондор, 2011.- 442,[1] с.

У посібнику розглянуті сучасні концепції управління бізнесом, що базуються на теоретичних та практичних засадах сучасного менеджменту, та економіко-організаційних аспектах управління готелем. Він. дозволяє фахівцям різного рівня одержати знання з управління різними підрозділами готельного бізнесу, вміло будувати підструктури і колектив, планувати свої дії відповідно до нових вимог, приймати найбільш оптимальні управлінські рішення. Навчальний посібник призначений для студентів та аспірантів вузів, науковців та фахівців готельного менеджменту, відповідно до державно-освітнього стандарту та сучасних вимог управління готельним бізнесом в Україні.

Банько В.Г.  Туристська логістика [Текст]: навч. посібник - Київ: Дакор, КНТ, 2014.- 204 с.

Розглядаються такі основні питання: основи тур логістики і понятійний апарат, історія та еволюція розвитку логістики та її задачі,об’єкти логістичного дослідження і управління, сфера застосування логістики в туризмі, конкурентоздатність туристських організацій, функції і задачі, які вирішуються логістикою в туризмі, логістика в стратегічному плануванні і прогнозуванні тур діяльності тощо. Посібник розрахований на студентів, аспірантів і практичних працівників туризму та готельних господарств галузі.

Мальська М.П.  Готельний бізнес: теорія та практика [Текст]: підручник/ М.П. Мальська, І.Г. Пандяк.- 2-ге вид., перероб. та доп.- Київ: Центр учбової літ., 2012.- 470,[1] с.

У підручнику систематизовано виклад організаційних, управлінських та технологічних засад вивчення готельної сфери як навчальної дисципліни теоретико-методологічного та прикладного спрямування. Розкрито питання еволюції сфери гостинності, проаналізовано проблему типології та класифікації готельних підприємств, організації та управління, технології обслуговування, архітектурно-планувальні особливості споруд готельних підприємств. Для викладачів та студентів ВНЗ, для працівників готельної та туристичної сфери.

Архіпов В.В.  Організація ресторанного господарства [Текст]: навч. посібник. - 2-ге вид.- Київ: Центр учбової літ., 2012.- 279, [1] с.

Даний навчальний посібник охоплює широке коло питань, пов’язаних з основними напрямами розвитку ресторанного господарства. Тут висвітлені основні питання організації виробництва в ресторанному бізнесі. Спеціальні розділи присвячені практичним питанням організації постачання та складського господарства. Детально описується організація роботи цехів, роздаткових ліній, висвітлено питання раціональної організації праці. Матеріал, поданий з урахуванням вимог сучасного ресторанного бізнесу дозволяє успішно засвоїти курс організації ресторанного господарства. Для студентів ВНЗ, коледжів, керівників і працівників ресторанного господарства.

Матвієнко М.П.  Пристрої цифрової електроніки [Текст]: навч. посібник. - Київ: Ліра-К, 2015.- 392 с.

В навчальному посібнику викладені логічні, автоматні та схемотехнічні основи проектування та побудови логічних елементів різного призначення, комбінаційних пристроїв, цифрових пристроїв із пам’яттю, запам’ятовувальних цифрових пристроїв, матричних логічних структур, інтегрованих цифрових пристроїв, розгорнуті цифро аналогові і аналого-цифрові перетворювачі інформації, обслуговуючі елементи цифрових пристроїв, їх завадостійкість, приведені способи контролю й діагностування цифрових пристроїв як в процесі функціонування, так і при виробництві, а також запропоновані методи їх проектування і монтажу. Теоретичний і практичний матеріал проілюстровано великою кількістю вправ і задач для набуття читачем практичного досвіду. Для студентів, аспірантів і спеціалістів.

Транченко Л.В.  Національна економіка [Текст]: підручник/ Л.В. Транченко, Р.І. Лопатюк, О.М. Транченко.- вид. 2-ге., перероб. і доп.- Вінниця: Вінницька міська друкарня, 2015.- 328 с.

У підручнику розкриті основні поняття національної економіки в галузевому й регіональному просторі. Висвітлені нові підходи до визначення рівня розвитку національної економіки на основі аналізу національного багатства. Розглянуті проблеми стратегічного розвитку держави в системі національної економіки, зовнішньоекономічна національна стратегія розвитку, державного регулювання і стимулювання науково-технічного прогресу та інноваційних процесів, ринкова інфраструктура, ринок праці та рівень життя населення, як невід’ємна складова національної економіки. Рекомендовано підручник для студентів ВНЗ економічних спеціальностей усіх форм навчання, а також аспірантам, молодим вченим та всім хто цікавиться питаннями національної економіки.

Москвітіна Т.Д.  Міжнародна логістика [Текст]: опорний конспект лекцій. - Київ: Київський нац. торговельно-економічний ун-т, 2014.- 72 с.

Опорний конспект лекцій розроблений відповідно до програми даної дисципліни. Призначений як для спільного опрацювання навчальної дисципліни так і для самостійної роботи студентів. До кожної теми подається план, ключові слова, рекомендовані джерела та питання для самоперевірки. Ключові положення теми підкреслюють її основні поняття. Також подається список Інтернет - сайтів для самостійного ознайомлення із додатковими матеріалами з даної дисципліни та практичними прикладами її застосування. Після кожної теми є питання для самоперевірки. Самостійний пошук відповідей на них надасть можливість ґрунтовно опанувати загальні закономірності розвитку міжнародних логістичних систем та особливості ефективного управління ними.

Підготовка проектних пропозицій із чистої енергії [Текст]: практичний посібник/під заг. ред. Р.Ю. Тормосова.  - Київ: Поліграф плюс, 2015.- 176 с.

У посібнику розглядається на засадах системного підходу від постановки завдання до техніко-економічного обґрунтування, екологічної оцінки і визначення конкретних джерел фінансування. Виконано аналіз обмежень технічного, екологічного, фінансового та соціального характеру, які гальмують ефективне впровадження проектів із чистої енергії. Запропоновано низку проектів із чистої енергії у найбільш доцільних сферах міського господарства. Надано детальні рекомендації із підготовки техніко-економічного обґрунтування проектів із чистої енергії для визначення найбільш економічно, соціально або екологічно доцільних. Висвітлено реалії та перспективи українських міст щодо пошуку джерел фінансування для впровадження проектів із чистої енергії. Розглянуто ключові принципи та методологію розрахунків викидів вуглекислого газу для визначення базового кадастру викидів. Посібник стане в нагоді всім, хто має наміри сприяти зменшенню викидів парникових газів у довкілля.

Планування діяльності підприємств [Текст]: навч. посібник/ О.О. Непочатенко, Н.П. Резнік, Л.В. Транченко, О.М. Транченко, Р.І. Лопатюк.- Київ: КиМУ, 2014.-448с.

В навчальному посібнику викладені основні поняття дисципліни. Його зміст охоплює всі теми типової програми з дисципліни «Планування діяльності підприємств». В посібнику запропоновано лекційний матеріал, завдання до практичних занять, самостійної роботи студентів, методичні вказівки по написанню курсових робіт, а також методика складання бізнес-планів. В посібнику розроблено рекомендації по вивченню дисципліни за кредитно-модульною системою.  Для студентів економічних спеціальностей усіх форм навчання.

Інформація надана відділом наукової обробки документів, комплектування фондів та організації каталогів.

БіологіяБіологія

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»