-= Меню =-

15 лютого 2019 – 30-та річниця закінчення збройної інтервенції до Афганістану

ВІВАТ, ШУРАВІ…

15 лютого 2019 – 30-та річниця закінчення збройної інтервенції до Афганістану

Дев'ять років, один місяць і вісімнадцять днів ... Саме стільки тривала «афганська війна». Цей лютневий день поєднує в собі багато: і скорботу про загиблих товаришів, і радість повернення на рідну землю, і пам'ять про ратні подвиги, і усвідомлення військової єдності з тими, з ким довелося ділити негаразди, тяготи і пекло війни.

День виведення радянських військ з Афганістану став Днем пам'яті воїнів-інтернаціоналістів. До цієї пам'ятної дати на абонементі художньої літератури організована виставка "Афганістан болить в моїй душі".

Наша літературна добірка розповість вам про «афганську» сторінку історії, познайомить з долями героїв-земляків, допоможе дізнатися більше про тих, чиє життя обірвалося на гірських стежках Афганістану.

Афганистан болит в моей душе,
И все, кого я встретил и не встретил,
Пусть будут долго жить на этом свете,
Как тишина на дальнем рубеже.

Афганська війна… Її історія написана кров’ю солдат, сльозами матерів та увірвавшимися фронтовим вітром в мирне життя піснями.

Ця війна – біль тих, чия доля була обпечена пекельним сонцем Афганістану; тих, хто повернувся на Батьківщину з осколками в душі і тілі; тих, хто досі чує стогін пораненого товариша; тих, чия сивочола юність занесена нещадним піском; тих, хто і досі відчуває жах нещадної спеки; тих, хто ніколи не забуде очей загиблого товариша.

Минають роки… Минулим стає Їх війна. Війна, яка змінила, перевернула їх долі. Війна, спогади про яку завжди житимуть в їх пам’яті. Сьогодні Вони живуть життям пересічних людей. Ходять з нами одними вулицями, працюють з нами в колективі, вирішують буденні проблеми, радіють простим людським радощам. Здавалось би, звичайні собі люди… Але ж Ні!!! Вони особливі! Вони люди з іншою долею, з іншими святинями. Чоловіча дружба, людська відданість, солдатське братство – їх цінності.

Я думаю о том, что навряд ли вернусь,
Но дума была не о смерти
Ступлю на порог – оглянусь, обернусь:
Я с вами, ребята, поверьте…

Нехай історією стає та війна.

«Афганець», воїн-інтернаціоналіст завжди звучатиме гордо.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки