-= Меню =-

Архітектура – літопис часу

Архітектура – це музика, що застигла в камені.

                                                                             В. Гете

7 жовтня уся світова спільнота відзначає Міжнародний день архітектора та архітектури. Встановлене це свято Міжнародним союзом архітекторів у 1985 році і з того часу святкується у перший понеділок жовтня. Союз архітекторів виник у 1946 році після Другої світової війни, коли потрібно було відбудовувати міста, відновлювати підприємства та відтворювати пам’ятники архітектури.

В умовах сьогодення це свято стало знаковим для української землі, адже в умовах війни ми втратили цінні пам’ятки архітектури, були вщент зруйновані міста і села, сотні населених пунктів постраждали і продовжують страждати від руйнації. В той час культурні пам’ятки мають величезне значення для національної свідомості та національних почуттів. Ми повинні зберігати й охороняти їх, пам’ятаючи про минуле, а також створювати нові креативні та вагомі архітектурні об’єкти.

Тому варто пам’ятати важливість професії архітектора, особливо в день професійного свята – Міжнародний день архітектора та архітектури. Колектив бібліотеки УНУС висловлює щирі вітання архітекторам України і бажає вам невичерпного натхнення, нових, сміливих проектів, успіхів у реалізації всього задуманого. Відбудуємо Україну разом!

З нагоди Міжнародного дня архітектора та архітектури на абонементі №1 бібліотеки Уманського національного університету садівництва підготовлена книжкова виставка «Архітектура – літопис часу». Тож запрошуємо всіх бажаючих до перегляду.

   

Оксана Борейчук, бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки