-= Меню =-

Авторське право у бібліотеці

Працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва 4 квітня відвідали online-зустріч «Авторське право у бібліотеці», організовану Бібліотекою Українського католицького університету, ВГО Українська бібліотечна асоціація та Бібліотекою КПІ.

   

У 2023 році набув чинності новий Закон України «Про авторське право і суміжні права» № 2811-IX від 01.12.2022 року, який охороняє особисті немайнові і майнові права: авторів і їх правонаступників, пов'язані зі створенням і використанням творів науки, літератури та мистецтва; суміжні права виконавців, виробників фонограм та відеограм, а також організацій мовлення. Модерувала захід Ірина Підгородецька – бібліотекарка бібліотеки Українського католицького університету. Про зміни, які стосуються бібліотек, про ліцензії Creative Commons доступно розповіла Оксана Бруй – директорка Науково-технічної бібліотеки ім. Г.І. Денисенка Національного технічного університету України «КПІ ім. Ігоря Сікорського», Президентка ВГО Українська бібліотечна асоціація, кандидатка наук із соціальних комунікацій.

Сергій Гавенко – юрисконсульт Українського католицького університету, адвокат, спеціаліст з авторського права пояснив присутнім про випадки вільного використання творів, про «сирітські» твори, про співвідношення нового спеціального закону та Цивільного кодексу України та відповів на питання.

Висловлюємо слова вдячності організаторам за можливість вчитися і взаємодіяти з колегами. Зустріч була інформаційною та практичною, спікери – толерантні та доброзичливі, атмосфера – позитивна та чиста. Сподіваємося на подальшу співпрацю!

Наталія Олейніченко, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»