-= Меню =-

Бібліографічний огляд «Передумови формування якості зерна пшениці спельти та продуктів його переробки» у Науковій бібліотеці

В інформаційно-бібліографічному відділі Наукової бібліотеки відбувся бібліографічний огляд на тему: «Передумови формування якості зерна пшениці спельти та продуктів його переробки». Слухачами заходу стали студенти 21-т групи інженерно-технологічного факультету.

Одним із основних напрямків використання спельти є виготовлення борошна, з якого випікають хлібобулочні та кондитерські вироби, макарони, вафлі високої якості.  Спельту також використовують для переробки на крупу.

Огляд наукової літератури провів кандидат с.-г. наук, доцент кафедри технології зберігання і переробки зерна Віталій Любич, який наголосив на тому, що останнім часом в Україні, як і в інших країнах світу, зростає інтерес до спельти як до культури для органічного землеробства й джерела «здорової їжі». Ця зернова культура була розповсюджена в давні часи і відома з епохи раннього неоліту. На основі стародавньої спельти були виведені всі сучасні високоврожайні сорти пшениці з високим потенціалом урожайності, толерантні до збудників хвороб і екстремальних погодних умов.

Провідний бібліотекар інформаційно-бібліографічного відділу Людмила Бондаренко ознайомила присутніх з бібліографічним списком джерел за даною темою та звернула увагу студентів на те, що список літератури нараховує 58 найменувань книг і статей періодичних видань. Зазначену інформацію можна одержати, звернувшись до чергового бібліотекаря-бібліографа чи на сторінку сайту Наукової бібліотеки університету.


Передумови формування якості зерна пшениці спельти та продуктів його переробки
Бібліографічний список літератури

Завантажити PDF


Інформаційно-бібліографічний відділ

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки