-= Меню =-

Бібліотека: формуємо особистість майбутнього науковця

Одним із важливих напрямів діяльності бібліотеки  сьогодення є популяризація академічної доброчесності серед читачів та формування, в цьому контексті, інформаційної культури. Тому традиційно бібліотека Уманського національного університету садівництва співпрацює з факультетами та кафедрами навчального закладу.

Так, 14 листопада бібліотекар інформаційно-бібліографічного відділу Татяна Маєвська долучилась до семінарського заняття з дисципліни «Вступ до спеціальності» для здобувачів освіти І курсу зі ОП «Фінанси, банківська справа та страхування». Тема заняття – «Бібліотека Уманського НУС». Під час зустрічі бібліотекар зі студентами не лише охарактеризувала бібліотеку як структурний підрозділ університету, а й ознайомила присутніх з довідково-бібліографічним апаратом бібліотеки та методами пошуку потрібної інформації. Тетяна Маєвська зосередила увагу студентів на системі каталогів і картотек, на методах підбору та пошуку необхідної літератури, зокрема підвищений інтерес викликала інформація про електронний каталог бібліотеки та про можливості, які він відкриває перед читачами книгозбірні, та завдяки яким він стає не замінним помічником для кожного під час навчання і наукової роботи.

   

Окрім того, 15 листопада для здобувачів освіти факультету плодоовочівництва, екології та захисту рослин було проведено інформаційно-бібліографічне заняття «Правила бібліографічного опису». Під час заняття заступник директора бібліотеки Наталя Олейніченко познайомила студентів факультету з особливостями бібліографічного опису літератури та з алгоритмом правильної послідовності складання списку літератури. Увагу студентів було зосереджено на оформленні наукових робіт, зокрема на правилах цитування за ДСТУ 8302:2015. Приємно, що заняття пройшло у формі діалогу, під час якого студенти не лише ставили запитання, а й ділилися власними знаннями та розумінням питання, що розглядалось.

   

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України