-= Меню =-

Бібліотека УНУС – учасник семінару з питань роботи з інструментами інтеграції ORCID

02 березня працівники інформаційно-бібліографічного відділу бібліотеки УНУС стали учасниками online-семінару з питань роботи з інструментами інтеграції ORCID, організованого ДНТБ України у рамках співпраці Міністерства освіти і науки України та міжнародної організації ORCID.

ORCID (Open Researcher and Contributor ID) – відкритий, некомерційний проект для створення та підтримки реєстру унікальних ідентифікаторів дослідників, прозорого способу представлення науково-дослідної діяльності та вільного доступу до цих ідентифікаторів. Обліковий запис ORCID включає в себе інформацію про ім'я вченого, його електронну адресу, назву організації та інформацію про його дослідницьку біографію та діяльність.

Переваги ORCID:

   

   

Алла Жарінова, виконуюча обов’язки директора ДНТБ України, розпочала зустріч та наголосила на важливості питань інтеграції ORCID.

Модератори заходу Марина Шаповалова та Софія Жеребчук надали учасникам необхідні матеріали, забезпечували послідовний переклад під час Q&A (запитання і відповіді).

Головним спікером заходу стала Палома Марін-Арраїза (Paloma Marin-Arraiza) – менеджер із залучення (Світові консорціуми). Вона окреслила технічні моменти інтеграції, створення плану інтеграції, особливості роботи з Affiliation Manager та іншими інструментами ORCID.

Крім того, учасники online-семінару обговорили конкретні проблеми, що виникли під час роботи з репозитаріями, системою ORCID, адміністративними чи технічними компонентами процесу інтеграції.

Хочеться висловити щиру вдячність організаторам за надання можливості взяти участь в цьому важливому проекті, який надає поштовх для інтеграції актуального та такого необхідного для наших науковців сервісу ORCID.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України