-= Меню =-

Бібліотекарі на платформі «Prometheus»

Бібліотека Уманського НУС має цільову програма постійного навчання, перенавчання і підвищення свого освітнього рівня, поповнення професійних знань працівників в галузі сучасних інноваційних технологій. Тому з метою підвищення кваліфікації бібліотекар І категорії Галина Вдовиченко взяла участь у онлайн-курсі «Впровадження інновацій в практику роботи бібліотекарів». Курси проводились на українській платформі онлайн-курсів ГО «Prometheus», яка є суб’єктом надання освітніх послуг з підвищення кваліфікації педагогічних працівників.

У процесі навчання досвідом та навиками інноваційної творчості бібліотечної діяльності поділились фахівці наукової бібліотеки Київського національного університету культури і мистецтва та Національної бібліотеки України для дітей.

Основна мета даних курсів – це трансформація діяльності бібліотек закладів вищої освіти та впровадження інноваційних форм роботи в обслуговуванні користувачів. Адже роль бібліотек у сучасному світі значно змінилась у порівнянні з станом розвитку суспільства 5-10 років тому. Сучасний бібліотечний працівник – це інформатор, бібліоменеджер, аналітик операцій, спеціаліст з електронної обробки інформаційних носіїв, технолог автоматизації бібліотечно-інформаційних систем, завдання якого зробити бібліотеку яскравою, показати нестандартний зміст і форму, внести ауру новизни в роботу бібліотеки. «Так, реалізація інновацій – складний, але єдино можливий шлях функціонування бібліотек в умовах нової суспільної реальності,» – такими словам були завершені курси бібліотечних працівників.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України