-= Меню =-

Бібліотекарі університету в Українській бібліотечній асоціації

Працівники бібліотека Уманського національного університету садівництва в 2022 році стали членами Української бібліотечної асоціації.

Українська бібліотечна асоціація (УБА) – незалежна всеукраїнська громадська організація з індивідуальним і колективним членством, яка об’єднує на добровільних засадах осіб, професійно пов’язаних з бібліотечною справою, бібліографічною та інформаційною діяльністю, та тих, хто зацікавлений у їхньому розвитку. Метою її діяльності є активний вплив на бібліотечну та інформаційну політику в Україні, консолідація бібліотек, укріплення і розвиток бібліотечної професії та бібліотечно-інформаційної освіти, підтримка та ініціювання проєктів, спрямованих на інформатизацію бібліотек, а також на збереження традиційної книжкової культури і підтримку читання.

Сьогодні УБА представляє близько 69 тисяч бібліотечних працівників з усієї країни, понад 40 тисяч бібліотек. Вже більше 25 років організовує конференції, семінари і тренінги, сприяє розвиткові бібліотекознавства, підвищенню іміджу бібліотек у суспільстві. За цей час опублікувала близько 50 науково-практичних видань, які допомагають бібліотекарям досягати високого рівня якості бібліотечного й інформаційного обслуговування.

Тому ми – працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва – пишаємось тим фактом, що стали активними членами такого потужного професійного руху, адже не уявляємо свого життя без книги, читання, нової інформації, що потрібна постійно. Приєднуючись до Української бібліотечної асоціації, ми приєднуємось до спільноти національного масштабу, що відстоює інтереси бібліотек, забезпечує більше можливостей для професійного становлення і творчого розвитку. І це дає нам надію на стабільне майбутнє для нашої бібліотеки!

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки