-= Меню =-

Бібліотекарі УНУС взяли участь у навчально-методичному семінарі «Інноваційні технології в бібліотечно-інформаційній діяльності» від ДНТБ України

Працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва 17 лютого долучилися до навчально-методичного семінару «Інноваційні технології в бібліотечно-інформаційній діяльності». Організатор семінару, Державна науково-технічна бібліотека України, залучила до участі кращих фахівців провідних бібліотек України. Вебінар відбувся оnline на платформі Zoom з паралельною трансляцією на YouTube каналі.

У роботі семінару взяли участь декілька спікерів. Зокрема, Юрій Шкода – заступник генерального директора з інформаційних технологій Національної наукової медичної бібліотеки України – познайомив присутніх з впровадження нового програмного забезпечення репозитарію на прикладі DSpace та Tanacan.

   

Спікер Катерина Вірютіна – завідувачка сектору інноватики та професійного розвитку відділу науково-методичної роботи Харківської державної наукової бібліотеки імені В.Г. Короленка – продемонструвала присутнім універсальні онлайн-сервіси для створення та популяризації цифрових активів бібліотеки.

Директор Державної бібліотеки України для юнацтва Георгій Саприкін провів захоплюючу подорож інноваційними бібліотеками світу.

До роботи навчально-методичного семінару долучились і студенти Національного університету «Одеська юридична академія» Скобль Андрій, Кочегаров Владислав, Трітиниченко Максим. Вони виступили з доповіддю «Інструменти аналітики науково-інформаційних порталів». Молоді люди розкрили учасникам семінару поняття «аналітика» та основні її види, пояснивши її доцільність у роботі бібліотечної установи.

Під час семінару було наголошено про необхідність застосування креативних форм бібліотечної роботи, основою яких повинна завжди залишатись книга. Віримо, що отриманні поради сприятимуть реалізації пріоритетних напрямів розвитку бібліотеки та удосконалять вміння і знання її працівників.

Наталія Олейніченко, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»