-= Меню =-

Бібліотекарі взяли участь у вебінарі «Гендер та цифрові технології в науці»

28 квітня працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва прийняли участь в online-вебінарі «Гендер та цифрові технології в науці», який відбувся в рамках International Girls in ICT Day.

Ініціатори та організатори вебінару – Національний технічний університету «Харківський політехнічний інститут», кафедри «Системи інформації», «Соціологія та публічне управління», «Фізика» та Науково-технічна бібліотека.

Під час вебінару було розглянуто погляди фахівців різних галузей знань на проблему гендерної рівності та впливу цифрових технологій на майбутнє суспільства.

Ганна Заволодько – доцент, кандидат технічних наук розкрила значення ІКТ в освіті та цифрові компетенції і гендер в науці в умовах воєнного часу.

Цифровізація додадає якісних змін – розширює права та можливості. Про цифрові компетентності, що сприяють доступу та безпеці в надзвичайних умовах змістовно розповіла Юлія Главчева – PhD комп’ютерні науки, директор науково-технічної бібліотеки .

Ксенія Мінакова – доцент, кандидат фізико-математичних наук окреслила використання ІКТ у STEM освіті та технологіях, як в мирний час, так і в умовах воєнного часу. Цікавою була добірка систематизованих матеріалів  та ідей з власного досвіду.

Жвавий інтерес та дискусію викликала доповідь Олени Горошко – професора, доктора соціологічних наук на тему «Гендер та Диджитал Дивайд».

Усі учасники заходу отримали досить значний об’єм інформації з питань гендерної рівності і безсумнівно кожен учасник заходу зробив необхідні висновки. Дякуємо організаторам.

   

   

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії