-= Меню =-

Бухгалтер – моя професія

Бухгалтер професія справді важлива

Життя підприємства без Вас неможливе,

Витрати, прибутки, зарплати, аванси,

 Звіти квартальні, підбиті баланси…

Бухгалтеру шана і низький уклін!

Ти справи вирішуєш з різних сторін!

На тебе рівняється ціла держава.

І весь колектив сурмить Тобі «Слава»!

Офіційне професійне свято наших бухгалтерів – День бухгалтера, має щорічний характер і відзначається в Україні на підставі датованого 18-го червня 2004 року Указом Президента України.

Дата свята була встановлена 16 липня, тому що саме в цей день в суверенній Україні в 1999 році прийняли довгоочікуваний Закон України, де були закріпленні основи положення «Про бухгалтерський облік та фінансову звітність в Україні».

Професія бухгалтера шанована в багатьох країнах. Про престиж цієї професії свідчить також і наявність Міжнародного дня бухгалтера, який відзначається 10 листопада. На ряду з цим, існують навіть регіональні святкові Дні бухгалтера, які встановлюються державними установами в деяких областях на місцевому рівні.

Основні управлінські завдання бухгалтерського обліку – це збір і обробка достовірної і максимально повної інформації про діяльність опікуваного господарювання суб’єкта, що в свою чергу переслідує не тільки ведення правильної податкової звітності та фінансового контролю, а й життєво необхідно для прийняття рішень, заснованих на економічному аналізі цих даних. На скільки ці рішення будуть вірними, на стільки господарюючий суб’єкт буде почувати себе впевнено і спокійно не тільки сьогодні, а й в найближчій перспективі.

Прийміть в цей чудовий літній день теплі вітання з Вашим професійним святом – Днем бухгалтера. Хай він для Вас, як і інші дні, буде наповнений гідним визнанням професійного внеску в загальнодержавну справу, хай кожному бухгалтеру в цей день люди висловлять подяку і шану за скромну, але вкрай необхідну клопітку працю. Добробуту Вам і процвітання. Будьте щасливі, кохані, обдаровані долею, винагородженні добротою. Зі святом Вас!

     На абонементі № 2 діє книжкова виставка «Бухгалтер – моя професія», запрошуємо до перегляду.

Лідія Кецкало

бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки