-= Меню =-

Часниковий фестиваль

Урожайна пора крокує ланами України. По селах і містах проходять свята урожаю, фестивалі присвячені окремим плодовим, овочевим культурам. 22 серпня у с. Песець Новоушицького району Хмельницької області відбувся міжнародний фестиваль часнику. Організувала захід Спілка виробників часнику на чолі з Володимиром Власенко.

Делегація Уманського національного університету садівництва брала участь у проведенні заходу. На конференції, в рамках фестивалю, виступила доктор сільськогосподарських наук, професор, завідувач кафедри овочівництва Олена Улянич.

Читачам Наукової бібліотеки буде цікаво дізнатись інформацію про французьку селекцію сортів часнику із проспекту одного з найбільших виробників овочевих культур в Європі, що знаходиться у південно-східній частині Франції – Прованс.

Але і нам є чим здивувати французів. Фонди музейної кімнати свідчать про те, що у 1911 році: «Чеснокъ. Allium Sativum L. Чеснокъ, высаженный ранней весной, въ этомъ году далъ средній урожай. Главная его продажа шла въ зеленомъ состояніи лътомъ. Сортъ разводился въ послъдніи годы южный французькій, который теперь черезъ три года придется замънить новымъ сортомъ вслъдствіи вырожденія»

Учасники фестивалю мали змогу познайомитись з сучасною технікою для вирощування та обробки часнику. На святі науково-виробниче об’єднання «Роста» представляв професор, академік, доктор інженерних наук Володимир Тарасенко. Володимир Віталійович подарував нашим читачам свою книгу з автографом.

Наталія Михайлова,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 04.04.2024 Квітневі вебінари від Clarivate та Elsevier для наукової спільноти

  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»