-= Меню =-

Де вода – там життя

Не можна сказати, що вода необхідна для життя: вона і є життя.

Антуан де Сент-Екзюпері

Всесвітній день водних ресурсів проводиться щорічно 22 березня з метою зосередити увагу на важливості доступу до прісної води, а також пропагувати методи сталого використання прісноводних ресурсів. Це унікальна можливість нагадати людству про надзвичайну важливість водних ресурсів для оточуючого середовища і розвитку суспільства.

Вода – це наша культура і основа життя на землі. Воді належить найважливіша роль у виникненні життя, у формуванні фізичного, хімічного середовища, клімату та погоди на нашій планеті.

З якістю питної води пов’язаний стан здоров’я людей, екологічно безпечне харчування, вирішення проблем медичного і соціального характеру. Ще в ХІХ столітті відомий французький вчений Луї Пастер сказав, що 80% усіх своїх захворювань ми випиваємо з водою. У результаті деградації ґрунтів і рослин, річок і озер, все частіше відбуваються повені, спостерігається посуха, забруднюються водойми.

Тільки один відсоток водних ресурсів планети доступний для використання людиною. Повсякденне наше життя побудовано на воді і створено з води. Тому кожен із нас повинен зробити якусь маленьку добру справу для збереження, охорони та відтворення водних ресурсів. Хтось вчасно закриє кран на кухні й тим самим збереже десяток літрів чистої води, інший викине випиту пляшку води не в річку, а в спеціальний сміттєвий контейнер, а дехто навіть очистить джерело, яке повністю замулене і може просто пересохнути спекотним літом. А що зробити саме Вам, нехай підкаже серце. Не відмовляйтеся від добрих справ, не будьте байдужими, не залишайтесь осторонь.

Вода, повітря, ліс, поле існували та існуватимуть мільйони років. Але сьогодні природа не витримує навантаження людської діяльності, і нам потрібно задуматись над тим, яку спадщину залишимо прийдешнім поколінням. Тому охорона водних ресурсів повинна стати постійною турботою кожного з нас. Давайте всім миром відродимо і захистимо водний фонд – справжню красу рідного краю!

А вода — це справжнє диво!
Як прожити без води?
З нею ми завжди щасливі,
З нею в нас нема біди.
Є вода — ростуть рослини:
Ліс, сади, рясні поля.
Це чудово для людини
І радіє вся Земля! 
Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»