-= Меню =-

День Європи в бібліотеці УНУС

У бібліотеці Уманського національного університету садівництва у рамках відзначення Дня Європи в Україні відбувся захід – бібліомозаїка «Парад країн Європи». В приміщенні читальної зали для наукових співробітників здобувачі освіти 11-т і 11-ім груп інженерно-технологічного факультету (куратор Ірина Гайдай та Світлана Журило) розширювали свої знання про багатовікову історію європейських країн та європейські цінності, прослідкували широку підтримку європейського вибору України, відданості українців європейським цінностям та єдності України і ЄС у часи боротьби.

Подорожуючи по меридіанах і паралелях різних країн Європи, студенти оздобили карту Європи, познайомилися з цікавими фактами та подіями, показали свою ерудицію під час бліц-турніру, зіграли в гру «Правда чи фейк?» та розглянули тематичну експозицію. Задоволені усмішки та радісний вираз обличчя свідчив про те, що захід залишив позитивні емоції.

   

Завершуючи бібліомозаїку «Парад країн Європи», присутнім було поставлено питання: «Яку країну Європи ви хотіли б відвідати?» Думки розділилися, але тішить те, що майже всі здобувачі виявили бажання лише подорожувати країнами Європи, а жити в Україні. Адже, ми українці, живемо в самому серці Європи і відчуваємо себе її часткою. Україна обрала свій шлях у Європейську спільноту і бачить своє майбутнє в європейській інтеграції. Залишається сподіватися, що наша Батьківщина в близькому майбутньому матиме високий економічний розвиток, що дозволить мати загальний європейський добробут для всіх громадян країни.

Крапкою заходу став вислів Ліни Костенко: «А ви думали, що Україна так просто. Україна – це супер. Україна – це ексклюзив. По ній пройшли всі катки історії. На ній відпрацьовані всі види випробувань. Вона загартована найвищим гартом. В умовах сучасного світу їй немає ціни». І найголовнішим завданням всіх українців сьогодні є об’єднання зусиль у боротьбі за мир!

Наталя Олейніченко, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 09.09.2024 Відбувся круглий стіл «Життєвий і творчий шлях кандидата сільськогосподарських наук, доцента Світлани Петрівни Романщак»

  • 06.09.2024 Книжкова виставка «Іван Котляревський – батько нової української літератури»