-= Меню =-

День інформації з першокурсниками

«Електронні ресурси університетських бібліотек в інформаційному забезпеченні навчального процесу студентів»

Однією з характерних рис сучасного суспільства є всеосяжна інформатизація, яка стає визначальним чинником розвитку всіх сфер життєдіяльності людей. Суспільні зміни, пов’язані з інформатизацією, суттєво впливають на роль та значення бібліотеки як соціального інституту, покликаного сприяти інформатизації суспільства. Провідним напрямом роботи сучасної університетської бібліотеки, при збереженні традиційних функцій, стає формування та використання електронних ресурсів.

В інформаційно-бібліографічному відділі Наукової бібліотеки 22 жовтня відбувся День інформації на тему: «Електронні ресурси університетських бібліотек в інформаційному забезпеченні навчального процесу студентів». Учасниками заходу стали студенти 12-ак групи факультету агрономії (куратор Жанна Новак).

Бібліотекар іннформаційно-бібліографічного відділу Наталія Чернова наголосила, що електронні інформаційні ресурси стають дедалі важливішим елементом системи соціальних комунікацій наукової галузі, вони користуються підвищеним попитом у студентів та вчених університетських бібліотек. Активне їх використання змінює традиційне уявлення про читацьку діяльність, основною особливістю якої стають нові методи роботи з інформацією, орієнтовані на швидкий перегляд електронних джерел, пошук конкретних фрагментів та повнотекстових документів, пошук специфічної інформації, анотацій, статистичних даних. Доступність електронних документів стимулює підвищення користувацької активності читачів та збільшення обсягів їх використання.

Бібліотекар ознайомила студентів з електронним каталогом й традиційними каталогами та картотеками Наукової бібліотеки університету та електронними ресурсами Уманського національного університету садівництва. До уваги відвідувачів була представлена виставка «Періодичні видання Наукової бібліотеки Уманського НУС».

Людмила Бондаренко,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії