-= Меню =-

День інформації «Зернобобові культури»

Зернобобові – це плоди рослин бобових, які вирощуються людьми для споживання. Найбільш розповсюдженими в світі представниками зернобобових є нут, соя, сочевиця та горох. Традиційні страви багатьох народів світу – східний хумус, індійський дал, навіть класичний англійський сніданок були б неможливими без зернобобових. До зернобобових належать тільки ті культури, які збирають для споживання в сушеному вигляді. Вони багаті на білок, що має велике значення для людей в регіонах, де споживання м’яса та молока недостатнє з різних причин. Зернобобові настільки важливі, що навіть мають своє свято – Всесвітній день зернобобових.

Всесвітній день зернобобових відзначається щорічно 10 лютого за рішенням ООН відповідно до резолюції Генеральної Асамблеї ООН у 2018 року. Ініціатором свята став уряд Республіки Буркіна-Фасо.

Бібліотека університету, долучаючись до Всесвітнього дня зернобобових, пропонує ознайомитися з віртуальною книжковою виставкою «МАЙБУТНЄ ЗА БОБОВИМИ». На виставці представлена література, яка є у фонді книгозбірні.

А також рубрика РЕКОМЕНДАЦІЙНА БІБЛІОГРАФІЯ поповнилась новим рекомендаційним списком літератури «ФОРМУВАННЯ ПРОДУКТИВНОСТІ ГОРОХУ В ЗАЛЕЖНОСТІ ВІД ЕЛЕМЕНТІВ ТЕХНОЛОГІЇ ВИРОЩУВАННЯ».

Віра Побережець, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії