-= Меню =-

День українського добровольця – свято справжніх патріотів України

До Дня українського добровольця працівники галузевого абонементу №2 бібліотеки підготували відео-презентацію вірша Сергія Ущапівського «Доброволець», який підкреслює актуальність та важливість поезії в сучасному світі, де вона продовжує грати роль каталізатора емоцій та джерела натхнення.

Своє право на свободу та гідність українці виборювали віками. Шлях до волі був занадто довгим, важким і жертовним. 2014-й і 2022-й роки показали, що воїни доброї волі в Україні – непоодинокі. Адже добровольчий рух – один з феноменів українського суспільства, який століттями допомагав боронити Україну. Це одна із наших українських найголовніших суперсил.

Щороку 14 березня в Україні відзначається День українського добровольця. Це свято людей, які свідомо, за покликом власного серця, стали на захист своєї Батьківщини і захищають рідну землю від загарбників. І наш з вами обов’язок пам’ятати нашу історію, пам’ятати про тих, хто нині не побоявся взяти до рук зброю і піти боронити рідну землю, про тих, хто протягом вже кількох сотень років завжди, коли виникала загроза для нашої України, сміливо йшов у бій за її цілісність та незалежність. В ряди української армії добровольцями пішли зовсім юні хлопці і зрілі чоловіки, і ті хто ніколи не тримав в руках автомат, і жінки, які залишили домашню кухню, щоб смачно годувати бійців на Сході.

Шана і памʼять – це найменше, чим можемо ми їм віддячити!

Колектив бібліотеки Уманського національного університету садівництва вітає українських добровольців зі святом! Слава українським Героям! Ви наша гордість і честь! Спасибі вам за кожен світанок, який ми зустрічаємо! Дякуємо вам за мужність і віримо в Перемогу України!

Олейніченко Наталя, заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України