-= Меню =-

День знань: вчись разом із бібліотекою

Традиційно 01 вересня в Україні святкують День знань. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається цікавий, незвіданий і водночас нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень.

Це початок навчального року. Це чудовий привід зібратись з думками і зануритись в безкінечний океан науки. Знань не буває забагато. На Вашому шляху до здобування знань першою на допомогу прийде бібліотека Уманського національного університету садівництва.

Сьогодні бібліотека намагається бути цікавою та корисною для своїх відвідувачів. Бібліотека – це сучасний центр культурно-просвітницької роботи університету, інформаційна база науково-дослідницької роботи вчених, аспірантів, студентів з багатогалузевим фондом науково-технічної, довідкової та навчальної літератури. Вона стає одним з ключових компонентів якісно нової системи освіти. Бібліотека університету створює для користувачів максимально комфортні умови для навчання, здійснює психологічне розвантаження, є центром формування духовних цінностей, втіленням нового, незнаного, креативного.

Наразі бібліотека Уманського НУС працює з користувачами у змішаному режимі. Скористатись послугами бібліотеки можна, персонально, звернувшись до бібліотекаря інформаційно-бібліографічного відділу, відділу комплектування та наукової обробки документів або ж абонементу та читальної зали. Важливо, що працівники бібліотеки також готові забезпечити користувачів доступом до інформації у дистанційному режимі.

Щоб було зручно та ефективно дистанційно працювати з бібліотечним фондом, на сайті бібліотеки Уманського НУС користувачі можуть отримати доступ до електронних ресурсів, а саме до:

ЕЛЕКТРОННОГО КАТАЛОГУ БІБЛІОТЕКИ. Це автоматизована бібліографічна база даних, яка містить в собі бібліографічні описи книг, періодичні видання та бібліографічні описи матеріалів із періодичних видань (журнали та газети) з усіх галузей знань.

РЕПОЗИТАРІЮ УНІВЕРСИТЕТУ. Це сховище, яке надасть вам доступ до повнотекстових наукових, довідкових, освітніх та методичних документів, авторами яких є викладачі нашого університету.

ДОСТУП ДО БАЗ ДАНИХ відкриває широкі можливості для пошуку наукової інформації в наукометричних базах даних Scopus та Web of Science, а також через електронні ресурси відкритого доступу.

ВІРТУАЛЬНІ ВИСТАВКИ – база даних віртуальних книжкових виставок як тематичних, так і на допомогу навчальному та науковому процесам.

РЕКОМЕНДАЦІЙНА БІБЛІОГРАФІЯ – база даних рекомендаційних списків літератури різної тематики: навчальної, освітньої, дозвілля тощо.

ФАХОВІ ВИДАННЯ. Завдяки цьому електронному ресурсу можна ознайомитись із повними текстами наукових фахових видань, засновником і видавцем яких є Уманський НУС: Збірника наукових праць Уманського національного університету садівництва та Вісника Уманського національного університету садівництва.

Якщо наш читач не може особисто відвідати бібліотеку, ми з радістю допоможемо телефоном. Щоб отримати бібліографічну довідку, зателефонуйте до інформаційно-бібліографічного відділу за телефоном: 0509192994. Якщо необхідно визначити індекс УДК, телефонуйте до відділу комплектування і наукової обробки документів: 0971032931.

Також актуально читачу скористатись послугою «Віртуальна довідка». Для цього необхідно на електрону пошту бібліотеки library@udau.edu.ua надіслати лист-запит. У запиті необхідно вказати наступну інформацію: прізвище, ім’я та по батькові та читацьку категорію (викладач, співробітник, аспірант, студент, факультет, сторонній користувач), також зазначається адреса електронної скриньки користувача, на яку буде надіслано відповідь. Запит користувача має бути чітко сформульованим. Це допоможе бібліотекарю дати Вам правильну відповідь.

Працівники бібліотеки підберуть літературу за темою, відредагують список літератури до наукових робіт відповідно до стандартів, визначать індекс УДК та авторський знак, допоможуть з оформленням титульного аркушу книги.

Також корисною під час дистанційного навчання стане послуга «Електронна доставка документів». Це послуга, що надає можливість користувачам дистанційно отримати електронну копію документів із фондів бібліотеки, а саме: статі із журналу та збірника, автореферату, фрагменту монографії, копії окремих сторінок, фрагментів або розділів з книг. Користувач надсилає запит до бібліотеки, де вказує автора та найменування документа, який бажає отримати, а бібліотекар сканує та надсилає користувачу його електронну копію.

Усі послуги бібліотеки надаються абсолютно безкоштовно.

Тож запрошуємо, шановні наші користувачі, до університетської книгозбірні за новими знаннями та порцією літературної мудрості. І нехай новий навчальний рік пройде результативно, з новими відкриттями і враженнями, які стануть запорукою визначних успіхів у житті!

Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії