-= Меню =-

До 165 річниці від дня народження Поггенполя В.О., агронома, кліматолога, фенолога.

8 жовтня у музейній кімнаті Наукової бібліотеки відбувся круглий стіл присвячений 165-й річниці від дня народження відомого вітчизняного вченого агронома, кліматолога, фенолога, статського радника (1892), члена-кореспондента АН України (1927) Вільгельма Олександровича Поггенполя.

 Участь у заході взяли майбутні агрономи, студенти 31 групи (куратор Кравченко В.С.).

  Під час  засідання   були висвітлені основні дати життя та діяльності вченого:

   З доповіддю «Книги в житті професора Поггенполя В.О. (До 175-річчя Наукової бібліотеки УНУС)» виступила провідний бібліотекар Наталія Михайлова.

   Наталія Василівна наголосила, що: «Все життя Вільгельма Олександровича, як  і будь якого вченого, супроводжували книги. Звичайно, це наукова література, підручники по дисциплінам, які він викладав в Уманському училищі землеробства і садівництва. Ще у студентські роки Вільгельм Поггенполь почав збирати особисту бібліотеку, ретельно фіксуючи свої придбання. Деякі з них зберігаються в фондах сучасної бібліотеки нашого університету».

Презентація "Книги у житті професора Погенполя В.О."

  Захід завершився покладанням квітів до меморіальної дошки на фасаді метеостанції , яку було відкрито у 2014 році до 160-річчя В.О. Поггенполя.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки