-= Меню =-

До Дня фермера

Спасибі безмежне за вашу натхненну працю!

19 червня в Україні відзначають День Фермера, адже в 2003 році саме цього дня Парламентом України було ухвалено Закон України «Про фермерське господарство».

День фермера – з’явилося на календарі Незалежної України не випадково. Адже сьогодні фермери і фермерство – це навіть не професія, а, швидше, спосіб життя особливих людей, які не мислять себе без землі, без пшеничного поля і вранішнього сонця, що сходить над рідним селом. Без степу і співу пташок, без того аж прозорого, чистого повітря, яке вдихаєш на повні груди і відчуваєш – живеш! Попри всі труднощі, прикрощі й негаразди фермерської «професії» часом з ризиком для власного життя й здоров’я.

З часу проголошення незалежності України фермерське господарювання було започатковане як прогресивна форма підприємницької діяльності громадян у галузі сільського господарства.

Понад два десятиліття нелегкою виявилось дорога фермерів, у важких умовах доводиться працювати сьогодні. Однак, попри всі негаразди, фермери продовжують виробляти якісну сільськогосподарську продукцію, мужньо протистоять кризовим явищам, підтримують Українську державу у відстоюванні цілісності та незалежності.

Розвиток фермерства та робота самих фермерів відіграють важливу роль у забезпеченні продовольчої безпеки та збереженні українського села.

Сьогодні у сільському господарстві України свою діяльність здійснюють майже 48 тисяч сільськогосподарських підприємств. Серед них – 70,6% фермерські господарства.

Щиро вітаємо всіх фермерів із професійним святом!

Світлана Прокопенко,
заступник директора бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»