-= Меню =-

Дотик майбутніх садівничих до історії

У день проведення Всеукраїнської наукової студентської конференції, присвяченої 160-річчю від дня народження видатного садівника В.В. Пашкевича, до музейної кімнати Наукової бібліотеки університету завітали студенти садово-паркового факультету. До уваги наших відвідувачів була представлена книжкова виставка «Подвижник на ниві науки і освіти». Символічно, що майбутні садівники саме в цей день мали змогу доторкнутись до історії – перегорнути сторінки видань, написаних В.В. Пашкевичем.

Через століття не втратив актуальності підручник «Учебникъ садоводства для низшихъ школъ садоводства», який складається з 3-х частин. 

Як завжди, жвавий інтерес викликала книга В. Пашкевича «Культура ананасовъ. Изложеніе наиболъе рекомендуемыхъ въ Западной Европъ новъйшихъ способовъ выгонки ананасовъ, по Найту, Таттеру, Гампелю и др.» Дата у передмові свідчить, що ця праця написана в Умані.

Праці вченого завжди супроводжують його особисті малюнки. Яскравим прикладом стала, надрукована у журналі «Плодоводство» за 1891 рік стаття «Сорта плодовыхъ деревъ Уманскаго Царицына Сада». 

Одним з перших серед науковців Василь Васильович оволодів технікою фотографування і з того часу разом з малюнками його роботи ілюструють фотографії.

Термін дії виставки, приуроченої до 160–річчя від дня народження В.В. Пашкевича триває і ми запрошуємо наших читачів її відвідати.


Наталія Михайлова,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії