-= Меню =-

Екскурсія до бібліотеки – нові враження і нові знайомства!

В умовах інформаційної глобалізації відбувається стрімке послаблення інтересу до читання, і це являється загальносвітовою тенденцією. Відбувається не тільки відчуження школярів та молоді від книги, падіння загальної книжкової культури, але і втрата національних традицій книжності.

З метою підвищення інтересу до книги, виховання мистецтва читання, формування духовного світу дітей та молоді працівники бібліотеки Уманського національного університету садівництва на чолі з директором Тетяною Кравченко започаткували серію пізнавально-ознайомчих екскурсій для учнів, студентів, волонтерів, усіх бажаючих. Початок літа видався плідним: близько 350 школярів, їх вчителів і батьків, волонтерів, ветеранів АТО, працівників та відвідувачів центру реабілітації інвалідів завітали на гостину до нашої бібліотеки. Хочеться зауважити, що екскурсії для третини з них (для 105 чоловік) були організовані спільно з відділом доуніверситетської підготовки університету.

Захопливі і загадкові мандрівки найпотаємнішими куточками університетської книгозбірні не залишили байдужим абсолютно нікого. Бібліотекарі Тетяна Сержук та Наталія Олейніченко запропонували школярам прогулятися «вулицями книжкового міста» та відшукати надзвичайний скарб. Під час екскурсії «У пошуках бібліотечних скарбів» діти поринули в неймовірний книжковий світ, познайомились з історією бібліотеки закладу вищої освіти і її головною цінністю – книгою, навчилися усвідомлювати, як книги допомагають не тільки з цікавістю опановувати різні науки, але й вдосконалювати та розширювати знання.

   

Вражень у маленьких читайликів, які вперше познайомились з однією з найстаріших вузівських бібліотек України дійсно вистачає. Директор бібліотеки Тетяна Кравченко та провідний бібліотекар Наталя Михайлова під час подорожі музейною кімнатою бібліотеки знайомили юних дослідників та дорослих поціновувачів книги з безцінними пам’ятками друкованих видань, захоплюючими експозиціями та експонатами. На довго запам’ятались юним дослідникам найтовща і найтонша книги, вбрання професора початку ХХ сторіччя, бабусина скриня з приданим, колекція варення та медове перо.

  

   

Яскравий книжковий світ здатен не лише навчати, а й дивувати, надихати на нові пригоди, на здійснення мрій. В дружній атмосфері наші маленькі гості пригадали основні правила користування книгою, переглянули повчальний мультфільм, показали себе справжніми знавцями і любителями читання під час вікторини.

   

   

   

Родзинкою зустрічі став майстер-клас по виготовленню «Книги моєї мрії», адже вироби своїми руками – це завжди корисно. Юні мандрівники отримали справжнє задоволення від завдань, які розвивають не тільки дрібну моторику, а й тренують фантазію і творчі задатки.

Цими днями до бібліотеки Уманського НУС завітали не лише дітлахи, а й дорослі поціновувачі книги – ветерани АТО, волонтери, працівники та відвідувачі центру реабілітації міста. Їхній увазі запропонували екскурсійну програму музейною кімнатою «Історія на сторінках книг», що дозволила поринути в дивовижний світ старовинної книги, довідатись чимало інформації, пов’язаної з історією університету та міста Умань, про наукові здобутки та долі викладачів і студентів. Невимушена атмосфера зустрічей спонукала до діалогу та роздумів, і що найголовніше – до нових знайомства. Ми щиро раді, адже тепер у бібліотеки з’явились нові справжні друзі. До речі, саме завдяки їм поповнилась наша колекція квасолі.

   

З раннього дитинства кожна людина звертається до книги, бо саме читання книг збагачує наше життя, робить його більш цікавим і наповненим, допомагає нам через книгу пізнавати світ. Ми впевнені, що такий досвід спілкування з книгою зможе розкрити і приблизити світ нашим відвідувачам, у якому вони будуть читати, уявляти і розуміти.

На сьогодні працівниками бібліотеки Уманського національного університету садівництва розроблено три екскурсійних маршрути. Один – територією університету, ще два – бібліотекою для різних вікових груп. Тому запрошуємо на гостини і до співпраці! Завітайте і ви до нашої бібліотеки, і отримаєте для себе багато корисного – будь-яку інформацію, цікаві книги, змістовне дозвілля і гарний настрій!

Наталія Олейніченко, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки