-= Меню =-

Фермерство – як основа аграрного устрою країни

Україна – велика аграрна держава. Її сільське господарство – одна з основних галузей матеріального виробництва, що відіграє важливу роль у житті суспільства. Тому відродження українського села і селянства є одним з найважливіших завдань нашої молодої незалежної держави. Важливим елементом цього відродження є створення селянських (фермерських) господарств, які є важливою частиною ринкового шляху розвитку українського сільського господарства.

Щорічно 19 червня фермери усієї України відзначають своє професійне свято. Це свято пов’язують із прийняттям у цей день у 2003 році Закону України «Про фермерське господарство». Фермерський рух зародився разом з незалежною Україною і сьогодні є надійним гарантом розвитку аграрного сектору економіки держави. Розвиток фермерства та робота самих фермерів відіграють важливу роль в забезпеченні продовольчої безпеки та збереженні українського села. Сьогодні в сільському господарстві свою діяльність здійснює майже 48 тисяч сільськогосподарських підприємств. Серед них 70,6% фермерські господарства.

На абонементі наукової літератури представлена виставка «Економіко-правові засади функціонування фермерських господарств», де можна ознайомитися з нормативно-правовими актами цивільного, господарського та інших галузей законодавства.

Хай надалі рясно колосяться щедрими врожаями Ваші ниви, хай втілюються в життя Ваші плани, задуми та сподівання, на благо розквіту України та піднесення добробуту всього українського народу.

 

Віра Побережець,

провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії