-= Меню =-

Філософія – феномен пізнання всесвіту

«Час людського життя мить;
його сутність – вічна течія; відчуття непевне; будова всього тіла тлінна;
душа – нестійка, доля - загадкова; слова недостовірні;
життя – боротьба і мандри по чужині; посмертна слава – забуття.
Але що може вивести на шлях? Ніщо, крім філософії».
Марк Аврелій

Починаючи з 2002 року, за регламентом ЮНЕСКО в третій четвер листопада в Україні відзначається Міжнародний день філософії (Всесвітній день філософії).

Генеральний директор ЮНЕСКО Коітіро Мацуура (2004) запропонував у цей день поміркувати про те, що ми робимо, які наші дії, чому ми чинимо так, а не інакше, критично подивитися на те, якими ми стали, нехай цей день стане днем роздумів над етичними наслідками наших вчинків, над тими результатами наших рішень, яких ми не очікували. Сьогодні варто всім звернутися до філософії, до обговорення глобальних соціо-культурних перетворень, які проходять зараз, долучати людей до філософської спадщини, стимулювати до дискусій та обговорень тем, які постають сьогодні перед соціумом.

Прагнення стати не тільки освідченою, а й сучасною людиною не може здійснитися без вивчення філософії, яка завжди була джерелом віковічних запитань людського духу, щодо сенсу життя та смерті, тайни людського існування , розгадки секретів пізнання світу та історії.

З нагоди Всесвіднього дня філософії в читальні залі № 2 представлено виставку «Філософська думка: від античності до сьогодення». Всіх бажаючих запрошуємо ознайомитися з підручниками з філософії та її історії, а також з працями видатних філософів світу та України. Адже знання з філософії допоможуть вам визначити свою життєву позицію і впевнено вирішувати професійні та суспільні проблеми.

Віра Побережець,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки