-= Меню =-

Година цікавої інформації «Історія бібліотек та книгарень у нашій державі»

Є багато див на землі, створених природою і зроблених руками людини. Чи не найбільше диво з див – книга, у ній увесь неосяжний світ.

Книги оточують людину з самого раннього дитинства. Спочатку це книжки-картинки, дитячі журнали. Іноді це – розповіді, історії, які матуся чи бабуся перед сном читають дитині, а часом – захоплююча подорож у чарівний світ казки. І завжди за цим стоїть розумна, добра, світла книга. Коли ми переступаємо поріг школи, а згодом закладу вищої освіти, книги стають постійними супутниками життя. З року в рік їх приходить все більше і більше. І, коли виявляється, що без якоїсь книги неможливо підготуватись до заняття, написати твір, осмислити вчинки, навчитися чогось дуже важливого, тут вже ніяк не обійтися без «книжкового дому» – бібліотеки.

30 вересня з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек Тетяна Маєвська та Світлана Прокопенко спільно зі студентами 11-ф групи факультету економіки і підприємництва провели пізнавальний захід – годину цікавої інформації «Історія бібліотек та книгарень у нашій державі». Він був організований для працівників бібліотеки університету та студентської аудиторії 11-к-ім групи, 11-мб-т групи та 11-т групи інженерно-технологічного факультету.

   

Розпочала та завершила захід директорка бібліотеки Тетяна Кравченко. Вона привітала усіх присутніх колег-бібліотекарів з професійним святом. А також наголосила, що невід’ємною, важливою частиною життя кожної бібліотеки є її читачі. Запросила студентів до спілкування та плідної співпраці в стінах Наукової бібліотеки.

Першокурсники-фінансисти підготували цікаві доповіді про найпершу бібліотеку, засновником якої був князь Яростав Мудрий, про найстарішу чинну бібліотеку Львівського національного університету імені Івана Франка, про першу публічну бібліотеку – Одеську національну наукову бібліотеку ім. М. Горького, про найстаріші книгарні. Говорячи про найвідоміші бібліотеки держави, велику увагу приділили Науковій бібліотеці Уманського НУС, адже вона є однією з найстаріших книгозбірень України.

Увазі глядачів були запропоновані відеофільми про історію створення найбільшої бібліотеки нашої держави – бібліотеки імені В.І. Вернадського, про легендарну бібліотеку Ярослава Мудрого. Для наочності під час заходу були використані презентаційні матеріали, підготовлені бібліотекарами, про історію створення і сьогодення книгозбірень України.

   

Яскравим доповненням заходу, що пройшов у надзвичайно теплі атмосфері, стала книжкова виставка «Бібліотека – давня і вічна, юна оселя людського розуму».

Колектив Наукової бібліотеки щиро дякує всім, хто брав активну участь у підготовці та проведенні години цікавої інформації «Історія бібліотек та книгарень у нашій державі», зокрема куратору 11-ф групи кандидату економічних наук, доценту кафедри фінансів, банківської справи та страхування Світлані Власюк та кандидатам історичних наук, доцентам кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Ользі Гарбар, Майї Костюк, кандидату педагогічних наук, доценту кафедри соціально-гуманітарних і правових дисциплін Олені Поліщук.

Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки