-= Меню =-

Година краснопису

Година краснопису

    

4 листопада в музейній кімнаті бібліотеки відбувся майстер-клас «Година краснопису», присвячений Дню української писемності та мови.

      Захід був підготовлений і проведений разом з кафедрою соціально-гуманітарних дисциплін. До бібліотеки завітали студенти 11т, 11мб-ма, 11мб-пг та 11мб-о з викладачами кафедри. У вступному слові провідний бібліотекар Наталія Михайлова сказала, що такі заходи є доброю традицією бібліотеки, наголосила, що предмет чистописання був одним з іспитів до вступу в Уманське училище землеробства і садівництва у 1887 році.

  

 

      День української писемності та мови відзначається  в Україні з 1997 року в день пам’яті Преподобного Нестора Літописця, тож студенти виступили з доповідями. З «Цікавими фактами з життя Нестора Літописця» присутніх ознайомив Олександр Степанський (11-г  група), доповідь «Роль Нестора Літописця у формуванні слов’янської писемності та його політико-правові погляди на державно-творчий процес на перших етапах розвитку давньоруської держави» підготував Вадим Кіянченко (11-т група), про велику працю давньоруського подвижника «Повість минулих років» розповіла Олена Бабенко (11-т група).

       А потім писали історичними ручками з залізними перами разом з студентами кандидат історичних наук, доцент Костюк М.В., кандидат історичних наук, старший викладач Гарбар О.П., директор бібліотеки Сомова Н.Д., бібліотекарі Михайлова Н.В. і Рудковська О.О.

 

      Фонд музейної кімнати поповнився автографами і рукописами, які, можливо, будуть цікавими майбутнім поколінням.

     Тиждень української писемності та мови в нашій бібліотеці триває і ми запрошуємо всіх бажаючих приєднатись до нас.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки