-= Меню =-

ГОЛОВНИЙ САДІВНИЧИЙ ЦАРИЦИНОГО САДУ

«Всякому известно, что от посева на почве семени, не находящего в ней надлежащих условий питания, тепла, влаги и проч. никогда нельзя получить хорошего урожая, равно – как и от посадки неудачно выбранных сортов, плодовых деревьев для данной местности никогда нельзя рассчитывать на получение должных качеств плодов».

Ю.Р. Ланцький

 

23 жовтня в Уманському національному університеті садівництва відбувся круглий стіл в режимі онлайн «Життєвий та творчий шлях Юліуса Робертовича Ланцького». Захід був проведений на платформі Zoom для студентської та науково-педагогічної спільноти нашого університету, в тісній співпраці Наукової бібліотеки з музеєм історії та куратором наукового гербарію. Загалом учасниками он-лайн круглого столу стали близько 40 студентів та викладачів.

  

Саме 23 жовтня 2020 року відзначається 160-річчя від дня народження відомої історичної та наукова постать в історії становлення і розвитку університету – Ю. Ланцького.

Юліус Робертович Ланцький – це фахівць з плодового та декоративного садівництва, викладач ботаніки та садівництва в Уманському середньому училищі землеробства і садівництва. З 1892 по 1907 рік він виконував обов’язки головного садівничого завідувача Царициного саду в Умані (нині дендрологічний парк "Софіївка").

Вітальним словом розпочала захід директор Наукової бібліотеки Тетяна Кравченко Тетяна Олександрівна, яка привітала учасників заходу і побажала плідної співпраці.

Про життєвий та творчий шлях Ю.Р. Ланцького розповіла завідувач музею історії університету Оксана Свистун.

З доповіддю «Історична колекція гербарію Ю.Р. Ланцького у фондах Наукового гербарію Уманського національного університету садівництва» виступила кандидат с.-г. наук, доцент кафедри біології, куратор гербарію Тетяна Мамчур.

Презентаційний огляд літератури «Праці Юліуса Робертовича Ланцького в музейній кімнаті Наукової бібліотеки УНУС» зробила провідний бібліотекар Наталія Михайлова.

        

Час приємного спілкування минув непомітно. Учасники круглого столу висловили подяку організаторам і вистапаючим, а також побажання продовжити в майбутньому такі історико-краєзнавчі заходи.

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії