-= Меню =-

І ще раз про кохання…

14 лютого католицький світ святкує День святого Валентина. З кожним роком це свято розширює свої кордони. З кожним роком все більше людей захоплюються ідеєю оспівати оду великому почуттю. Історія і легенди, пов’язані з цим днем, давно всім відомі в найменших подробицях. У багатьох країнах День святого Валентина давно вийшов за рамки стародавніх звичаїв і втратив релігійний відтінок. Сьогодні цей день асоціюється з плюшевими серцями, м’якими іграшками, сентиментальними листівками, неприхованими поцілунками. Але ж кохання, саме воно, було причиною виникнення цього свята.

Справжнє кохання важко затиснути в рамки визначень або термінів, його неможливо описати чи пояснити. Як магічна стихія, як вихор, любов захоплює людину проти її волі. Цей стан не можна зрозуміти. Його можна лише відчути. Це немов приречення вищою силою. Кохання – непередбачуване почуття: його неможливо ані примусово викликати, ані приборкати. Щире кохання – воно безрозсудне, жертовне, позбавлене будь- якої манірності та пихатості. Кохання – почуття тихе, непоказне. Справжнє кохання – це таємниця двох.

Саме про таку любов сьогодні хочеться говорити, згадувати історії кохання, які живуть в людській пам’яті сторіччями, які, не дивлячись на свій вік, продовжують викликати найпрекрасніші почуття, торкатися найпотаємніших струн душі.

Якщо у вас виникло бажання поринути у прекрасний світ кохання, ми запрошуємо вас відвідати книжково-ілюстративну виставку «І ще раз про кохання…» й переконатися, що справжня любов існує.

Олена Рудковська,
бібліотекар Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії