-= Меню =-

Інтерактивна вікторина з нагоди Дня пам’яті та примирення

8 травня Україна вшановує пам’ять кожного, хто боровся з нацизмом, а також інших жертв війни. Друга світова війна стала можливою через змову антигуманних режимів – нацистського і радянського, які ставили геополітичні інтереси вище прав і свобод людини. Крім того, слабкість, страх і нерішучість міжнародної спільноти заохочували агресорів до все більшого розмаху злочинів. Воєнні дії велися на території 40 держав.

Цей день присвячений пам’яті тих понад 80 мільйонів людей, чиє життя було обірвано насильством світового масштабу, людям усіх рас і націй, чоловікам і жінкам, воїнам і мирному населенню – усім загиблим і усім тим, хто вижив та пройшов через усі кола пекла Другої світової війни. Тим, хто загинув на її фронтах, в окопах і тим, хто загинув під час бомбардувань, побував у полоні, концтаборах, чи просто зник безвісти у вихорі воєнного лихоліття.

Зараз, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Сьогодні це путінська росія, яка посягає на нашу територіальну цілісність, намагається зруйнувати міжнародну систему безпеки і потенційно загрожує миру у всій Європі. Ця боротьба триває щоденно і ми не маємо права програти, бо, як і три чверті століття тому, захищаємо рідну землю, боронимо своє право вільно обирати майбутнє. Для нас це війна за свободу, цивілізованість, демократію та європейські цінності проти імперських амбіцій підступного агресивного сусіда-злочинця. Міць наших збройних сил є запорукою існування держави та збереження прав людини для громадян.

Колектив бібліотеки Уманського НУС пропонує Вам стати учасниками онлайн-вікторини «СТЕЖКАМИ ПАМ’ЯТІ ЛЮДСЬКОЇ», яка допоможе згадати історичні події Другої світової війни. Пам’ятаймо й шануймо усіх, кого торкнулася ця жахлива сторінка нелюдської історії.

Наталя Олейніченко, заступник директора

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки