-= Меню =-

Історико-краєзнавчий семінар бібліотечних працівників

У Науковій бібліотеці університету відбувся історико-краєзнавчий семінар «Університетська бібліотека Уманського НУС у 400-річній історії Умані», приурочений славному ювілею нашого міста та Всеукраїнському дню бібліотек.

У роботі семінару взяли участь представники Уманської центральної бібліотечної системи на чолі з директором Людмилою Чупряк.

Вітальними словами відкрила захід директор Наукової бібліотеки університету Світлана Нижник, яка оголосила програму роботи семінару та побажала присутнім плідної співпраці.

З цікавою доповіддю про історію міста Умані із часів заснування до сьогодення виступила провідний бібліотекар Наталія Михайлова.

Волонтер Корпусу Миру США в Україні зі штату Мічиган Ліндсі Чарльз представила учасникам семінару пізнавальну мультимедійну презентацію про бібліотеки Америки та передала у подарунок Науковій бібліотеці книги від волонтерської організації «The Darien Book Aid Plan, Inc». Перекладала доповідь викладач кафедри української та іноземних мов Віталія Косменюк.

У ході роботи семінару гостям була проведена екскурсія Науковою бібліотекою з метою ознайомлення з роботою кожного відділу.

Учасники семінару відзначили, що обмін професійним досвідом та творчими напрацюваннями у підтримці відродження кращих традицій українського бібліотечного краєзнавства має дуже важливе значення у справах просвітництва, становленні національної свідомості, вихованні гідності й справжнього патріотизму.

Ірина Гончаренко,

заступник директора Наукової бібліотеки

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 17.05.2024 Українська вишивка – символ єдності та національної гордості