-= Меню =-

Книга відкриває світ

Бібліотека – море книг

Бібліотека – храм науки...

Беріть скарби нетлінні в руки

Вони – це згусток давнини,

Вони – це всіх епох розмова

Вони прийшли із давнини

Як наша виспівана мова!

 

24 вересня співробітники читальної зали №1 спільно зі студентами 11-а групи (куратор Світлана Третьякова), 12-а групи (куратор Наталія Полторецька) та 13-аг групи (куратор Наталія Климович) факультету агрономії провели годину цікавої інформації «10 найдорожчих книг світу», присвячену Всеукраїнському дню бібліотек.

Зі вступним словом виступила директор Наукової бібліотеки Наталія Данилівна Сомова. Вона привітала студентів з новим навчальним роком, побажала цікавого, змістовного студентського життя, розповіла про заснування та історію бібліотеки, закликала студентів бути активними і якомога частіше відвідувати бібліотеку.

Марія Фіткаленко провідний бібліотекар розповіла про значення книги у житті людини.

Книги – це прекрасна інвестиція. Зазвичай так говорять про знання, але бувають випадки, коли книга може коштувати величезних грошей. Існує багато випадків, коли книги виходили з-під молотка за неймовірні гроші. Наприклад, Біл Гейтс свого часу купив на аукціоні «Лестерський кодекс» Леонардо да Вінчі, який обійшовся йому в 30 мільйонів доларів…

Студенти К. Криворучко, Б. Лапинюк, Р. Семченко (11-а), А. Поліщук, Б. Перканюк, М. Джулай, Р. Безкоровайний, Д. Макарчук (12-а), Д. Ковтун, Д. Хмелюк(13-аг) підготували змістовні доповіді та цікаво розповіли про десять найдорожчих книг світу.

Куратор 12 –а групи Наталія Полторецька подякувала учасникам заходу і всім присутнім та зауважила, що бібліотека – це місце,  де людина може знайти себе, пізнати світ або навіть змінити свою долю. Не встигши переступити поріг, відчуваєш запах історичної культури та таємниць, які приховують в собі стародавні книги. В час нових технологій і стрімкого розвитку в сферах науки, техніки, мистецтва, ніщо не може замінити спілкування з книгою. Світ книг безмежний.

Марія Фіткаленко, провідний бібліотекар

Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки