-= Меню =-

Книжкова виставка для першокурсників «З книгою у світ знань»

Усі люди від природи прагнуть до знань.

Арістотель

Вересень починається святом знань, просвіти і науки. Це день, із якого починається дорога в майбутнє для кожного із нас. Відчуття, які виникають першого вересня, не можливо порівняти ні з будь-якими іншими відчуттями з нашого дитинства. День знань завжди відрізняється яскравістю вражень і нових переживань, нових надій і несподіваних зустрічей. Перший дзвінок і початок нового навчального року – це свято викладачів та вчителів, студентів та учнів, батьків, наших друзів і в якійсь мірі навіть свято, яке якимось неймовірним дивом об’єднує всі покоління. Цей день дає можливість дорослим повернутися у свої золоті роки

День знаньсправжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до самостійного життя. 

Сучасний світ потребує людини з високим рівнем загальної культури, освіти, людини цілеспрямованої, мобільної, здатної швидко орієнтуватися і приймати оптимальні рішення у складних обставинах. Цей перелік вимог сучасності до людини можна продовжувати і продовжувати. Але безперечним залишається одне: чим вищий рівень знань людини, тим більше вона відповідає всім цим вимогам, тим ширші можливості відкриваються перед нею, тим легше знаходить вона своє місце в суспільстві.

З нагоди Дня знань колектив бібліотеки бажає першокурсникам досягти своєї мети у житті, знайти взаєморозуміння з викладачами, зустріти добрих і надійних друзів, ніколи не зупинятися на дорозі знань, вона цікава і по справжньому нескінчена. Та запрошує до перегляду книжкової виставки «З книгою у світ знань», розгорнутої в читальній залі для наукових співробітників. Вона діятиме впродовж двох тижнів, але у Вас уже зараз є можливість познайомитись з її відеооглядом. На виставці представлена найактуальніша навчальна література, яка обов’язково стане в пригоді для наших першокурсників у навчальному процесі, підготовці до сесії чи саморозвитку. Адже нині, на початку третього тисячоліття, людство переходить від суспільства індустріального до суспільства інформаційного. Це вимагає від молоді, яка вступає в самостійне життя, в першу чергу, глибоких знань і високого інтелектуального розвитку.

Віра Побережець, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії