-= Меню =-

Книжкова виставка до Дня землевпорядника

У бібліотеці Уманського національного університету садівництва на галузевому абонементі № 1 діє книжкова виставка «Землевпорядник – менеджер земельних ресурсів», підготовлена з нагоди Дня землевпорядника. Представлені навчальні посібники, посібники та монографії знайомлять із сучасним станом земельних ресурсів, основними процесами їх трансформації, методами збалансованого їх використання на сучасному етапі розвитку земельних відносин в Україні, поглиблюють знання земельного права і земельного законодавства, вироблення відповідних навичок і умінь з метою їх повного і ефективного застосування на практиці. Чекаємо Вас до перегляду.

Кожну другу суботу березня, з 1999 року, українці святкують День землевпорядника. Але, насправді, землевпорядник (землемір) – це одна з найдавніших професій. В Україні до початку земельної реформи таких фахівців готували лише декілька вишів. Тому в багатьох навчальних закладах стало престижним вести підготовку землевпорядників, так би мовити, «бути в тренді» сьогодення.

У травні 2016 року була створена кафедра геодезії, картографії і кадастру в  Уманському національному університеті садівництва. Це наймолодша кафедра університету. Вона готує фахівців за спеціальністю 193 «Геодезія і землеустрій». Землевпорядник – професія важлива і необхідна як у селі, так і в місті, її рейтинг залишається незмінно високим впродовж багатьох років.  

   

Щиро вітаємо студентів і викладачів УНУС з Днем землевпорядника – вашим професійним святом! Бажаємо вам, дорогі землевпорядники, міцного здоров'я, невичерпної енергії, добра, сили для досягнення поставлених цілей на благо України! Та запрошуємо ознайомитись із книжковою виставкою «Землевпорядник – менеджер земельних ресурсів».

Оксана Борейчук, бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 29.04.2024 Георгій Гринь: від досліджень ґрунтового покриву до укладання карт ґрунтів України