-= Меню =-

Книжкова виставка «Літературні захоплення викладачів та учнів Уманського училища садівництва і землеробства»

02 вересня в музейну кімнату бібліотеки відвідали студенти 12-а групи факультету агрономії. Провідний бібліотекар Наталія Михайлова провела першу в новому навчальному році екскурсію, присвячену історії університетської бібліотеки. Студенти дізнались про рідкісний книжковий  фонд, збережений в роки лихоліть, про цінні видання отримані від викладачів і учнів у минулому столітті.

Першокурсники скористались нагодою: для них був проведений огляд літератури книжкової виставки «Літературні захоплення викладачів та учнів Уманського училища садівництва і землеробства», яка діятиме впродовж вересня в музейній кімнаті.

  

  

На виставці представлені цікаві видання, які читало не одне покоління колишніх читачів бібліотеки. Серед них: Драматична поема «Бояриня» Лесі Українки (1918 р.), драма «Жінка з моря» Генріка Ібсена у перекладі Бориса Грінченка (1908 р.), історико-літературний начерк В. Бойко «Марко Вовчок» (1918 р.) і багато інших видань. Студенти прослухали розгорнуту інформацію про зміст видань, історію їх появи та життя в університетській книгозбірні. Всі бажаючі мали можливість погортати сторінки і прочитати уривки цінних і рідкісних книг, і таким чином доторкнутись до історій.

  

  

Виставка «Літературні захоплення викладачів та учнів Уманського училища садівництва і землеробства» триватиме до 30 вересня. Запрошуємо всіх бажаючих – від першокурсників до професорсько-викладацького складу – переглянути її, адже в ній зашифрована особлива доля – доля навчального закладу та його студентів.

Наталя Михайлова, провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки