-= Меню =-

Команда бібліотеки УНУС продовжує досліджувати можливості платформи Web of Science разом з Clarivate

У червні-липні 2023 року бібліотека Уманського НУС продовжує  активно долучатися до вебінарів на платформі Web of Science, організованих компанією Clarivate. Незмінною спікеркою всіх заходів була експерт з інформаційно-аналітичних ресурсів та навчання компанії Clarivate Analytics, науковий співробітник відділу сигнальних систем клітини Інституту молекулярної біології і генетики НАН України кандидат біологічних наук Ірина Тихонкова.

Команда бібліотеки у складі директора Тетяни Кравченко, заступника директора Наталії Олейніченко та бібліотекаря І категорії Тетяни Маєвської  прийняли  участь у цій серії вебінарів Web of Science.  Учасники заходів мали змогу ознайомитися з різними аспектами роботи з ресурсами Clarivate та їхніми рішеннями, а також познайомитися з критеріями та процедурою відбору матеріалів для включення до Web of Science Core Collection. 

 Вебінари: "Складнощі з якими стикаються науковці при роботі з ресурсами Clarivate та їхне вирішення", "Критерії та процедура відбору матеріалів до Web of Science Core Collection", "Профілі авторів: Допомога чи постійний клопіт?" та "Journal Citation Reports™ 2023" поглибили знання учасників та надали практичні навички використання цієї важливої наукометричної платформи для наукових досліджень.

На вебінарі "Складнощі з якими стикаються науковці при роботі з ресурсами Clarivate та їхне вирішення" розглянуто найчастіші запити, які виникають у користувачів щодо реєстрації, продовження, відкриття повного доступу, збереження результатів, створення персонального кабінету, його налаштування, корегування публікацій у авторському профілі, метрик та показників, перевірки індексації видання.

Під час вебінару "Критерії та процедура відбору матеріалів до Web of Science Core Collection" було розглянуто такі блоки:

У вебінарі "Профілі авторів: Допомога чи постійний клопіт?" разом з директорами наукових бібліотек Національного технічного університету "Харківського політехнічного інституту" Юлею Главчевою та Одеського національного технологічного університету Ольгою Ольшевською обговорювались авторські профілі Web of Science, ORCID, Google Academy, Research Gate, робота з ними та досвід бібліотек.

Вебінар "Journal Citation Reports™  2023". Починаючи з цього року, імпакт-фактор журналу (JIF)™ відображається для усіх журналів, що індексуються в Web of Science Core Collection™, включно з колекцією Arts and Humanities Citation Index з гуманітарні науки та мистецтво (AHCI)™ і мультидисциплінарною колекцією Emerging Sources Citation Index (ESCI)™.

На даному вебінарі обговорювали, як можна використовувати профілі журналів для ухвалення заснованих на даних рішеннях у сучасному ландшафті наукових публікацій, які розвиваються незалежно від того, чи подаєте ви свій перший рукопис, чи керуєтесь бібліотечними фондами. Дізналися про широкий спектр метрик журналу, включно з JIF, доступних у профілях JCR, а також про описову інформацію про відкритий доступ і авторів. Також обговорювали інтеграцію JCR з іншими продуктами Clarivate, включно з Web of Science та про інтеграцію журнальних метрик у системи за допомогою Journals API.

Завершивши серію вебінарів Web of Science, команда бібліотеки УНУС висловлює подяку компанії Clarivate та спікеру Ірині Тихонковій за цінну інформацію та можливість професійного зростання. Адже отримані нові знання та навички допоможуть нам ефективніше працювати з ресурсами Clarivate та використовувати Web of Science для підтримки наукових досліджень нашого університету.

   

   

   

   

   

   

Тетяна Маєвська, бібліотекар І категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»