-= Меню =-

Любов, весна і ... війна. Вірші молодих

  В кінці березня пройшов Всесвітній день поезії, а трохи раніше – день народження  нашої видатної поетеси Ліни Костенко. Такі поети, як вона, народжуються рідко, але наш народ  талановитий і багато людей пишуть вірші( до речі метафори, рими – це ще не вірші, головне у віршах – оголена душа, почуття).

Взагалі , талановита людина, яка пише вірші, дуже вразлива, це людина, про яку говорять, що вона живе майже без шкіри, що її торкається все, що відбувається навкруги. Тому, коли зараз іде довгоочікувана весна, молоді поети пишуть не тільки про любов або природу, але і про великі проблеми життєвого буття, про героїв війни. Їх хвилює все.

В нашій країні вже 4 роки йде війна, яка ніяк не закінчиться. І ми майже звикли до загибелі людей, не так болісно реагуємо на це, як у 2014 році, на початку війни. Але воїни гинуть або отримують поранення майже кожен день, і з кожною людиною гине її неповторний світ та її продовження в цьому світі. Тому кращі молоді поети пишуть не тільки про любов і сум’яття почуттів, про своє становлення в цьому дуже непростому світі. Але й про війну. І це дуже болісно лунає в їх віршах.

Про все це говорилось на виховній годині 13-аг групи зі студентами та їх куратором Рассадіною Іриною Юр’євною. Студенти читали кращі вірші молодих поетів.

Інформаційно - бібліографічний відділ

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії