-= Меню =-

Майбутнім домогосподаркам

8 червня – Міжнародний день домогосподарки і домохазяїна

Напередодні Міжнародного дня домогосподарки і домохазяїна до Наукової бібліотеки завітали студенти 1-го та 2-го курсів природничого факультету Уманського педагогічного університету ім. Павла Тичини.

Візит майбутніх педагогів проходив в рамках навчально-польової практики студентів.

Провідний бібліотекар Наталія Михайлова ознайомила гостей з історичною спадщиною: підручниками, що мають сторічну історію, яскравими атласами, по яким навчались учні Головного училища садівництва.

Уміючи виростити, доглянути рослину, учні повинні були знати засоби переробки і зберігання плодів та овочів. Наших гостей завжди приваблює солодка виставка – варення, зварене Наталією Василівною за старовинними рецептами. Про це розповідали на телеканалі «1+1».

Студенти мали змогу дізнались про випускника 1901 року Миколу Івановича Полевицького, який був автором багатьох книг з переробки і зберігання плодів та овочів.

Наталія Василівна розповідала про нагороди, які отримувало училище за консерви, варення, сушені овочі і фрукти, вина на Міжнародних виставках.

Гості скуштували сухе варення по-київськи, яке готували з давніх часів на Подолі у Києві і везли, навіть, до Франції.

Несподіваною для майбутніх мам стала порада варити варення на вогнищі у мисці, обмазаній глиною, як робили наші бабусі.

Варення зварене таким способом, у родинному колі буде найсмачнішим. Наталія Василівна наголосила, що сьогодні саме час варити варення з пелюсток троянди і ревеню.

Потім було фото на згадку і взаємні сподівання на плідну співпрацю.

Оксана Борейчук,
бібліотекар I категорії

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 19.04.2024 Історична година «Вітрила честі, що дають нам крила»

  • 19.04.2024 Літературний конкурс «Нас єднає університет», присвячений 180-річчю заснування Уманського національного університету садівництва: підводимо підсумки