-= Меню =-

Майстер-клас з виготовлення оберегів для захисників України

Для прадавніх українців хрест, молитва, великодня крашанка, рушник, паляниця, вогонь у печі, пучечок зілля, пов’язаного навхрест, а також слова «добрий день», «бувайте здорові», «не убий», «не укради» – були не просто предметами чи словами, а знаками добра і сили, заступниками від нещасть, були оберегами. Наші пращури вірили, що справжні обереги українського народу дарують силу, захищають від зла, допомагають у справах та допомагають мандрівникам щасливо повернутися додому.

У цей складний воєнний час нам, мирному населенню України варто подумати про тих, хто нас захищає, кому такі обереги додадуть наснаги та сили, перенесуть нашу підтримку та непохитну віру у такий довгоочікуваний, омріяний, вистражданий мир.

Тому, 10 травня в бібліотеці Уманського НУС відбувся майстер-клас з виготовлення оберегів для захисників українських кордонів «Оберіг захиснику». Науковці факультету економіки та підприємництва разом з працівниками бібліотеки зробили захисників-ангеликів, червону захисну стрічку та патріотичні браслети. Нашим безстрашним воїнам так сьогодні необхідна підтримка, тому, на перший погляд, незначущі вироби, зроблені з любов’ю та турботою, найкращими побажаннями та добротою будуть оберігати та надихати наших мужніх воїнів.

   

Бібліотекарі Оксана Нечеснюк та Наталя Олейніченко познайомили присутніх з історією виникнення оберегів від найдавніших часів до сьогодення, наголосили на українській символіці та дивували символічними значеннями захисних елементів.

Супровідний лист-побажання уособив в собі всі ті побажання і відчуття, які ми прагнули вкласти в кожний оберіг: «Дорогі наші захисники! Дякуємо Вам за захист нашої Батьківщини! …Низько вклоняємося Вам за Вашу мужність та витримку!... У жодній країні світу немає таких самовідданих захисників як у нас, справжніх патріотів України!...Ви найкращі, Ви – наші герої!... Віримо у Вас, як ніколи… Повертайтесь живими і лише з ПЕРЕМОГОЮ…»

Ми знаємо, що найкраще захистить від нечистої сили оберіг, виготовлений з щирим бажанням та з доброї волі, адже в ньому закладена позитивна енергетика творця.

З Україною в серці кожен на своєму фронті.

Слава Україні! Героям Слава!

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії