-= Меню =-

Маркетинг – ефективний інструмент успішної економіки

Щороку, 25 жовтня, відзначається День маркетолога – неофіційне українське свято спеціалістів з маркетингу.

Маркетолог – це спеціаліст з вивчення смаків покупців і просування товару. Він досліджує, яка продукція буде користуватися великим попитом і чому; оцінює ринок конкретних товарів і послуг; проводить ретельний моніторинг галузі; організовує роботу інтерв'юерів; з'ясовує уподобання покупців; обробляє інформацію за допомогою спеціальних комп'ютерних програм; складає докладний звіт з цифрами, графіками, порівняльніми характеристиками; робить прогноз і розробляє рекомендації. В залежності від досвіду роботи, може займати посади асистента маркетолога, маркетолога- дослідника (або маркетолога-аналітика), начальника відділу, директора з маркетингу.

Від професіоналізму маркетолога і його сумлінності залежить успіх будь-якого бізнесу – адже жодна фірма не зможе вижити на ринку, якщо буде виробляти незатребувану продукцію, яка не знайде свого споживача.

Робота маркетолога дуже різноманітна, як різноманітні і товари, які виробляються і продаються в сучасному світі.

У читальній залі № 2 підготовлено виставку «Маркетинг – ефективний інструмент успішної економіки», на якій презентовано найсучаснішу літературу з маркетингу. Запрошуємо всіх бажаючих до перегляду.

Віра Побережець,
провідний бібліотекар

Останні новини Наукової бібліотеки


  • 27.03.2024 Поетичний вечір пам’яті професора Павла Ямчука «Іскри творчості запалюють серця»

  • 20.03.2024 Новини рекомендаційної бібліографії